Trump, Galler Prensi'ne 'Balinalar Prensi' dedi

Trump, Galler Prensi'ne 'Balinalar Prensi' dedi

ABD Başkanı Trump, attığı bir tweette Galler Prensi (Prince of Wales) yerine Balinalar Prensi (Prince of Whales) diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, attığı bir tweette Galler Prensi (Prince of Wales) yerine Balinalar Prensi (Prince of Whales) diye yazdı. Twitter mesajlarındaki yazım ve dil bilgisi hatalarıyla bilinen Trump'a kullanıcılar da alaycı tweetlerle karşılık verdi.

Donald Trump attığı tweette, "Ben her gün yabancı hükümetlerle görüşüyorum. Daha yeni İngiltere Kraliçesi (Birleşik Krallık); Balinalar Prensi, İngiltere Başbakanı, İrlanda Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve Polonya Cumhurbaşkanı ile görüştüm" ifadelerini kullandı.

NTV'de yer alan habere göre Trump'ın Galler Prensi Charles için "Prince of Wales" demek isterken Balinalar Prensi anlamına gelen "Prince of Whales" yazması, mesajı okuyanları güldürdü. Twitter mesajlarındaki yazım ve dil bilgisi hatalarıyla bilinen Trump'a internet kullanıcıları da "espriyle" karşılık verdi. 

BBC olmak üzere İngiliz basını da hataya haberlerinde yer verdi. Trump'ın daha sonra mesajını silip ifadenin doğrusunu yazdığı görüldü.