Trump destekçileri sokaklarda: Polis müdahale etti

Trump destekçileri sokaklarda: Polis müdahale etti

ABD'de yapılan başkanlık seçimlerini Biden'ın kazanmasının üzerine sokaklarda protesto gösterileri düzenleyen Trump destekçilerine polis müdahale etti.

ABD'de başkanlık seçimlerinde Joe Biden'in galibiyeti kesinleşirken, Başkan Donald Trump taraftarları, seçimlerde hile olduğu iddiasıyla başkent Washington ve ülkenin farklı şehirlerinde destek gösterileri düzenledi. Trump yanlısı gösterilerde, başkanın destekçileri ile Oath Keepers ve Proud Boy gibi aşırı sağcı gruplar da yer aldı.

3 Kasım'da yapılan seçimleri Demokratların adayı Joe Biden'ın galibiyetiyle sonuçlanırken, seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump destekçilerinin Washington'da düzenlediği gösteriler sonrasında sokaklar karıştı. Trump destekçisi bazı gruplarla Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter-BLM) ve Antifa gibi gruplar Beyaz Saray'a yakın bölgelerde karşı karşıya geldi. Gruplar arasında sözlü sataşmaların yanı sıra bazı noktalarda ufak çaplı arbedelerin yaşandığı aktarıldı. Olaylarda siyahi bir kişinin de bıçaklandığını gösteren görüntülerin sosyal medyada yer aldığı kaydedildi.

POLİS MÜDAHALESİ 

Sputnik’in aktardığı haberde ise, başkent polisi, göstericiler arasında çıkan olaylara biber gazıyla müdahale ederek grupları ayırırken, en az 10 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Göstericilerin bir bölümü de ABD Yüksek Mahkemesi önünde toplanarak, ellerinde bayraklarla Trump lehine sloganlar attı. Euronews'in geçtiği bilgide ise Trump'ın ise Beyaz Saray'dan kendisine ait golf sahasına gittiği sırada göstericilere gülümseyerek el salladığı bildirildi.