Trump: Darbeyi durdurun

Trump: Darbeyi durdurun

ABD Başkanı Trump, kendisine yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili taraftarlarının başlattığı "Darbeyi durdurun" başlıklı imza kampanyasına sosyal medyadan destek verdi.

İleri Haber

ABD Başkanı Trump, azil sürecine yönelik devam eden soruşturmayla ilgili Twitter’da kendisine destek vermek için oluşturulan “Darbeyi durdurun!” etiketine destek verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın görevini kötüye kullanarak 2020 Başkanlık seçimlerindeki olası rakibi Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın soruşturulması için Ukrayna'ya baskı yaptığı şüphesi üzerine başlatılan azil sürecine yönelik Trump’ın destekçileri “Darbeyi durdurun” başlığıyla bir imza kampanyası düzenliyor.

Destekçilerinin darbe olduğunu savunduğu süreçle ilgili Trump da, sosyal medyada açılan “Darbeyi durdurun!” etiketini kişisel Twitter hesabından paylaştı.

UKRAYNA İDDİASI

Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki telefon görüşmesi dökümlerine dayandırılan iddialara göre Trump'ın, Ukrayna'ya yapılacak yardımlar karşılığı Zelenskiy'den istihbarat istediği ifade ediliyor. Hunter Biden, bir dönem Ukrayna'da bir enerji şirketinin yönetim kurulunda yer alıyordu.

VENEZUELA’DA DARBEYE DESTEK

Trump, Guadio ve taraftarlarının Veneuzela’daki darbe girişimine tam destek veren açıklamalar yapmıştı. Trump, 30 Nisan’daki Twitter paylaşımında, “Venezuela'daki durumu çok yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkına ve onların özgürlüğüne destek veriyor” demişti.