Trump canlı yayında CNN muhabirini tersledi

Trump canlı yayında CNN muhabirini tersledi

Ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından basının sorularını yanıtlamak üzere toplantı düzenleyen Trump, kendisine soru soran CNN muhabirini tersleyerek hakaret etti.

Ülkedeki ara seçimlerden sonra basın toplantısı düzenleyen Trump, kendisine soru sormak isteyen gazeteciyi tersleyerek hakaret etti.
Basının sorularını cevaplamak için toplantı yapan Trump kendisine soru sormak isteyen CNN muhabiri Jim Acosta'ya "Sen çok kaba, korkunç bir insansın. CNN seni çalıştırdığı için utanmalı" dedi.

Trump, gazetecinin sorusuna "Siz CNN’i yönetin, ülkeyi yönetmeyi bana bırakın. Kanalı iyi yönetseydiniz reytingleriniz bu kadar düşük olmazdı” diyerek müdahale etti.

Basından sorumlu görevlilerinden biri de gazetecinin yanına giderek mikrofonu elinden alırken Trump gazeteciye “Sen çok kaba, korkunç bir insansın. CNN seni çalıştırdığı için utanmalı. Yalan haber yapıyorsunuz ve halk düşmanızısın. Yeter bu kadar. Kapat o mikrofonu" diye seslendi.

CNN: GAZETECİLERİN ARKASINDAYIZ

CNN muhabiri, seçimlere Rusya’nın müdahale ettiği iddiası üzerine açılan soruşturmayı hatırlatarak Trump’a kaygılı olup olmadığını da sordu.  Trump kaygılı olmadığını söyledi.
Tartışmanın ardından CNN, resmi Twitter hesabından yayınladığı açıklamada muhabirine ve özgür basına sahip çıkarak şöyle dedi:

“Başkanın basına süren saldırıları haddini aştı. Bu saldırılar sadece tehlikeli değil, Amerikalılığa rahatsız edici şekilde yakışmıyor. Trump özgür basına saygı duymadığını açıkça söylese de, onu korumak için yemin etti. Özgür basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Jim Acosta’nın ve her gazetecinin arkasındayız.”