Trump: Büyük farkla bu seçimi kazandım

Trump: Büyük farkla bu seçimi kazandım

Başkanlık seçimlerinin oy sayımı devam eden ABD’de Başkan Donald Trump sosyal medya hesabından, ‘’Büyük farkla bu seçimi ben kazandım' dedi.

ABD’de oy sayımı devam ederken ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Büyük farkla bu seçimi ben kazandım" dedi.

Donald Trump ve Joe Biden’ın yarıştığı ABD başkanlık seçimlerinde oy sayımı halen devam ediyor. Resmi olmayan verilere göre Trump 214 delege elde ederken Biden ise 264 delege elde ederek zafere yaklaştı.

Evrensel'de yer alan habere göre seçimlerde en kritik eyaletler; Pennsylvania, Arizona, Georgia, Nevada, Kuzey Carolina ve Alaska. Kazananı belirleyecek bu eyaletlerden Arizona, Nevada, Georgia ve Pennsylvania'da Demokrat aday Joe Biden önde. Kuzey Carolina ve Alaska'da ise Cumhuriyetçi aday Trump'ın oy sayısı daha yüksek. Sayımın devam ettiği Arizona'da Associated Press'in (AP) verilerine göre Biden kazanmış görünüyor ancak bu sonuç değişebilir. Bu nedenle AP'nin verilerini kaynak alan medya organları Biden'ın mevcut delege sayısını 264 kabul ediyor. Arizona'yı dahil etmeyenlere göre ise Biden'ın delege sayısı 253. Biden'ın öne geçtiği Pennsylvania'da da iki aday arasındaki fark birkaç bin.