Trump, Biden'ın yemin töreni için başkentte 'acil durum' ilan etti

Trump, Biden'ın yemin töreni için başkentte 'acil durum' ilan etti

Beyaz Saray, Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni için gerekli hazırlıkların yapılması adına Trump'ın bir "acil durum" ilan ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni için gerekli hazırlıkların yapılması adına federal fonların kullanılmasına dönük "acil durum" ilan etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, başkent Washington DC'de ilan edilen acil durum çerçevesinde Trump'ın, İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Federal Acil Durum Yönetimi Ajansını (FEMA) gerekli tüm acil ihtiyaçların karşılanması ile görevlendirdiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Trump'ı destekleyen on binlerce gösterici 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresi'ne yürümüştü. Polis barikatlarını aşan bir grup gösterici Kongre'ye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı.

Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi ölmüş ve olayların bastırılması için Kongre'ye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti. Olayların ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Demokratlar dün de Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu.