Trump-Biden düellosunun moderatörü: Böyle raydan çıkacağını düşünmemiştim

Trump-Biden düellosunun moderatörü: Böyle raydan çıkacağını düşünmemiştim

ABD Başkanlık seçimleri öncesi adayların tartışma gecesinin moderatörlüğünü yapan Chris Wallace “Böyle raydan çıkacağını düşünmemiştim” dedi.

ABD Başkanlık seçimleri öncesinde yüz yüze tartışmak için karşı karşıya gelen Donald Trump ve Joe Biden’ın düello gecesi kaosa dönüşmüş, moderatör Wallace ise oturumu iyi yönetemediği için eleştirilmişti.

Wallace,tartışma gecesi ile ilgili New York Times’a yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirterek, ilgili üzgün olduğunu söyleyen Wallace, Trump'ın ısrarla kuralları ihlal edeceğini ve Biden'ın sözünü keseceğini öngörmediğini söyledi. “Bunun Başkan'ın stratejisi olacağını sanırım anlamadım, anlayamazdım da" diyen Wallace “Böyle raydan çıkacağını düşünmemiştim Bazı değerlendirmeleri okudum ve insanların yeterince müdahale etmediğimi düşündüklerini biliyorum.” şeklinde konuştu.

Trump ve Biden'ın seçim öncesi ilk defa yüz yüze geldiği yayın izleyen pek çok kişi tarafından 'kaos' olarak nitelendirildi. Moderatör Wallace yayın boyunca pek çok kez adayları durdurmak zorunda kaldı. Wallace bir noktada Trump'a "Bu tartışmanın moderatörü benim ve sorularımı sormama izin vermenizi isterim" dedi. Trump'ın yanıtı ise "Sanırım onunla değil (Biden); seninle tartışıyorum" oldu.