Trump: Azil süreci öfke yaratıyor ama şiddet istemiyorum

Trump: Azil süreci öfke yaratıyor ama şiddet istemiyorum

Taraftarlarının Kongre binası işgalinin ardından görevinden azledilmesi istenen Donald Trump, hakkındaki azil sürecinin taraftarları arasında öfke yarattığını belirtti.

ABD'de Donald Trump'ın Çalmayı Durdur isimli mitinginin ardından taraftarlarının Kongre Binası'nı işgalinin yankıları sürüyor. Hakkında başlatılan azil süreci ile ilgili konuşan Trump, "Ben şiddet istemiyorum, sevmiyorum, hiç istemedim" açıklamasında bulunurken, kendisine yönelik azil sürecini de "cadı avının devamı" olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı,  kendisine yönelik azil süreci konusunda ise "Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma. Bu azil süreci, büyük bir öfkeye yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'in, kendisini azletmeye yönelik çabalarını "korkunç" olarak nitelendirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Twitter'ın hesabını kapatmasına yönelik de konuşan Trump, "Teknoloji devleri berbat bir hata yaptı. ABD'ye kötülük yaptılar" dedi. Teknoloji firmalarının kendisini engellemesinin öfkeye sebep olduğunu belirterek "Ben hiç bu kadar öfkenin bir araya geldiğini görmemiştim" ifadelerini kullandı. 

Kongre baskınında sorumluluğu olup olmadığına ilişkin soruya ise "O gün söylediklerim tamamen uygundu" diye konuştu. Trump, baskından önceki söylediklerinin analiz edildiğini ve insanların bu sözleri tamamen uygun olduğunu düşündüklerini öne sürdü.