Trump ABD Bayrağını Yanlış Boyadı

Trump ABD Bayrağını Yanlış Boyadı

ABD Başkanı Trump, Ohio'da bir çocuk hastanesini ziyareti sırasında Amerikan bayrağını çizerken yanlış renge boyadı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kırdığı potlarla ve garip davranışlarıyla gündeme gelmesi kamuoyunu artık şaşkınlık yaratmıyor fakat başkanı olduğu ülkenin bayrağının yanlış renge boyaması gündeme oturdu.

Olay, ABD başkanının Perşembe günü Melania Trump ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar ile birlikte Ohio'da bulunan Nationwide Çocuk Hastanesi'ni ziyareti sırasında yaşandı.

Trump gazetecilere fotoğraf vermek üzere çocuklarla bir masaya oturup Amerikan bayrağını boyalı kalemlerle renklendirmeye girişti.

Fakat Trump, Amerikan bayrağının şeritlerinden birini kırmızı yerine maviye boyadı. Olay da, bir Twitter mesajında ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNE OTURDU

Sosyal medyada Trump karşıtları ve yandaşları karşılıklı açıklama yaparken, yandaşlar bir çocuğun yaptığı hatayı düzelttiğini öne sürerken, bazıları da sadece komiklik olsun diye farklı boyadığın savundu. Fakat buna cevaben, bir yıl önce Trump'ın, milli marş çalınırken sadece bir dizleri üzerine çöken atletleri Amerikan bayrağına saygısızlıkla suçladığını hatırlatanlar çıktı.

‘AKLI BAŞKA YERDE’

Trump’ın bayrağı yanlış renge boyaması sosyal medyada, “Aklı başka yerde” yorumlarına neden oldu.