Trump, ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu

Trump, ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi ile yapacağı görüşme öncesi, ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini açıkladı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi başkanlığındaki üst düzey heyet ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. ABD Başkanı Trump, el-Kazımi ile görüşmeden önce bugün Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunarak, ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu.

Irak ile ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan Trump, petrol anlaşmaları yaptıklarını söyledi. Trump ayrıca, Suriye'de bulunan ABD askerlerinin de büyük çoğunluğunun çekildiğini ve sadece küçük bir kısmının petrolü korumak için bölgede kaldığını belirtti.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına değinen el-Kazımi ise, “Türkiye ile diyalog halindeyiz. Sorunları çözmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu. El-Kazımi'nin açıklamalarının ardından Trump, Türkiye-ABD ilişkilerine değindi. Trump, "ABD'nin ve benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var. Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi" dedi.