TRT şaşırtmadı: Seçim öncesi AKP'nin yayın organı gibi çalışıyor

TRT şaşırtmadı: Seçim öncesi AKP'nin yayın organı gibi çalışıyor

Kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü olan ancak AKP’nin yayın organı gibi çalışan TRT, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi de şaşırtmadı.

İleri Haber - Yerel seçimlere 17 gün kala, TRT yayınlarında önceki seçimlerde olduğu gibi AKP ağırlığı hissedilmeye devam ediyor.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International) tarafından yapılan 1-13 Mart tarihleri arasında yapılan analizde, TRT Haber kanalının ana haber bültenlerinde yerel seçimlere toplam 127 dakika ayrıldığı, bu sürenin 76 dakikasında ise AKP’nin propaganda haberlerine ver verildiği tespit edildi. Yani, TRT Haber’in ana haber bültenlerinde, yerel seçime ayrılan sürenin yüzde 59.84’ünde AKP’ye yer veriliyor.

2. SIRADA CHP VAR

AKP’yi, 36 dakika ve yüzde 28.35 yüzdeyle CHP izliyor. Fakat CHP’ye ayrılan bu sürenin 26 dakikası seçim propagandasına yönelik haberlere ayrılırken, 10 dakikasında ise olumsuz yönde haberler veriliyor.

SARAY İTTİFAKI ORTAĞI 3. SIRADA

3. sırada ise AKP’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP, 9 dakika ve yüzde 7.09 oranla yer alırken, MHP’yi 6 dakika ve yüzde 4.02 oranla İYİ Parti izliyor.

DİĞER PARTİLERİN ADI YOK

TRT Haber kanalı ana haber bültenlerinde seçim yayınlarına ayrılan süre bu 4 partiye verilirken, HDP’nin de aralarında bulunduğu diğer partilere ise yer verilmedi.

DAHA FAZLA