TRT 'personel fazlası' diyerek 2 bin kişiyi emekli etti, 3 bin kişiyi işe aldı!

TRT 'personel fazlası' diyerek 2 bin kişiyi emekli etti, 3 bin kişiyi işe aldı!

TRT'de personel fazlası olduğu gerekçesiyle 2 bin kişinin emekli edilmesinin ardından 3 bin kişi işe alındı, kadro sayısı 8 bini aştı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in yaptığı açıklamalara göre Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda (TRT) personel fazlası olduğu gerekçesiyle önce 2017'de 7 bin 133 olan personel sayısı 5 bin 303'e düşürüldü, ardından ise 3 bin 149 kişi sınavsız olarak işe alındı ve personel sayısı 8 bin 452'ye ulaştı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre TRT'de personel fazlası gerekçesiyle pek çok kişiyi işten çıkartan ve bir kısmını da Devlet Personel Başkanlığı'nın havuzuna atan TRT'de sınavsız atamalar ve partizanlık vurgusu dikkat çekti. TBMM'de TRT ile ilgili araştırma önergesi hakkında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, ‘'TRT, partizanlığın doruk noktasına ulaşmış, muhalefetin söz hakkının gasp edildiği, halkın sırtından toplanan vergileri nereye harcadığı belli olmadığı bir kuruma dönüşmüştür'' dedi.

'HALKIN SIRTINDAN TOPLANAN VERGİLERİ İSTEDİĞİ GİBİ HARCIYOR, HESAP VERMİYOR'

Konuyla ilgili olarak TBMM'de konuşan Hamzaçebi, TRT'nin 2017 ve 2018 yılı faaliyet raporlarını Sayıştay'a göndermediğini belirterek şu sözleri söyledi:

“2018 yılında TRT'nin toplam satışlarının maliyeti (dizi, belgesel, film vb) 1.6 milyar TL, faaliyet giderleri 1.1 milyar TL, toplam maliyet 2.7 milyar TL. Satışlardan elde ettiği hasılat ise 292 milyon TL. Sayıştay bandrol geliri ve elektrik faturalarını da dikkate alarak bir hesap yaptı. Sayıştay'a göre TRT'nin 2018 bilançosu 92 milyon lira zararla kapandı. Halkın sırtından toplanan vergiler TRT'ye gidiyor, TRT istediği gibi bunu harcıyor ve hesabını vermiyor”