TRT önündeki basın açıklamasına polis müdahalesi: 1 gözaltı

TRT önündeki basın açıklamasına polis müdahalesi: 1 gözaltı

Haber-Sen'in Dünya Televizyon Günü sebebiyle TRT önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu gözaltına alınırken polis, haber kanallarının yayınını da kesti.

Haber-Sen'in, Dünya Televizyon Günü sebebiyle TRT Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu gözaltına alınırken polis, Yol TV muhabirlerininin yayınını da kesti.

Haber-Sen'in TRT Genel Müdürlüğü'nün önünde UNESCO Dünya Televizyon Günü nedeniyle gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. KESK'e bağlı olan Haber-Sen üyelerinin TRT Genel Müdürlüğü önünde toplanmasının ardından müdahale eden polis, tüm müzakerelere rağmen basın açıklamasını yaptırmadı.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, polis müdahalesini eleştirirken "Dünya Televizyon Gününde bile basın açıklaması yaptırmıyorlar" dedi. Habersen üyeleri, TRT'nin OHAL KHK'ları ile şirket haline getirildiğini ve tek sesli yayın yaptığını ifade ederken çok sesli bir devlet televizyonu istediklerini belirtti.

HABER-SEN GENEL SEKRETERİ USTAOĞLU GÖZALTINA ALINDI

Evrensel'in haberine göre KESK ve Haber-Sen yöneticileri ile emniyet güçleri arasındaki müzakere esnasında Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu gözaltına alındı. Ayrıca polis, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ile röportaj yapan Yol TV ekibine de müdahale etti. Röportajı kesen polis, Yol TV ekibini ancak GBT sorgulaması yaptıktan sonra bıraktı. Haber-Sen, TRT Genel Müdürlüğü önünde polisin engellemesinden dolayı yapamadıkları basın açıklamasını, günün ilerleyen saatlerinde Haber-Sen Genel Merkezi'nde yapacaklarını duyurdu.

DAHA FAZLA