Tropikal fırtına Yunanistan'ı vurdu

Tropikal fırtına Yunanistan'ı vurdu

Yarın sabahtan itibaren Türkiye'nin batı kıyılarını etkilemesi beklenen fırtına Yunanistan'da etkili olmaya başladı. Bölgede ani sel baskınları ve kayıpların yaşandığı bildirildi.

Türkiye'nin batı kıyılarını yarın sabahtan itibaren etkilemesi beklenilen Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın hareket yönünün değiştiği ve Mora Yarımadası'ndan Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Türkiye'nin kıyı Ege kısımları ile Marmara'nın batısında etkili olması beklenen tropik fırtına ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Coşkun, "Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

‘ANLIK TAKİP EDİLİYOR’

Coşkun, bu nedenle Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de beklenilen rüzgarın şiddeti ve yağış miktarının bir miktar azalmasının öngörüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne'de pazar günü rüzgar hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının ise metrekareye 50-75 kg civarında gerçekleşeceği, ancak Ege Denizi'nde açıklarda rüzgar hızının 100 km/saat ve üzerinde eseceği, yağışın ise metrekareye 100 kg üzerinde meydana geleceği tahmin ediliyor. Bu tür fırtınaların, yön ve şiddeti değişebildiğinden Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Özellikle çiftçilerimize, denizcilerimize, balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşlarımız ile yetkililere; yaptığımız uyarıları takip etmelerini, dikkatli ve tedbiri elden bırakmamalarını öneriyoruz."

YUNANİSTAN'DA ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Türkiye'de henüz etkili olmayan Medicane tropik fırtınası Yunanistan’da etkili olmaya başladı. 

Attika bölgesinde sabah saatlerinden itibaren kendini gösteren kasırga şiddetli rüzgâr ve sağanak yağışlara neden oluyor.

Yerel saatle 17:00 civarında şiddetlenen sağanak yağış, özellikle doğu Attika'da saatlerce süren elektrik kesintilerine neden olurken büyük karayolları da kısmen trafiğe kapatıldı.

Pire ve Rafina limanlarında gemilerin bağlı kalırken tren yollarında da birçok sefer iptal edildi.

ÜÇ KİŞİNİN KAYBOLDUĞU BİLDİRİLDİ

Başkent Atina dahil ülkenin bir çok noktasında ani sel baskınları yaşanırken, devlet televizyonu üç kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Fırtınanın özellikle ülkenin doğusundaki Evia adasında ve Mora Yarımadası’nın güneyinde etkili olduğu, rüzgarın hızının 100 kilometrenin üzerine çıktığı belirtiliyor.

Devlet televizyonuna göre, Evia adasında genç bir erkek ve orta yaşlı bir çiftten haber alınamıyor. Adada geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldı.