Trendyol'da işçilere 'tuvalet' bile yasak

Trendyol'da işçilere 'tuvalet' bile yasak

Trendyol isimli internetten satış yapan firmanın Gebze deposunda çalışan işçilere çağ dışı çalışma koşulları dayatılıyor. İşçiler, tuvalet için dakika tutularak izin verildiğini, on dakikayı aştıklarında ise tutanak tutulduğunu belirttiler.

Trendyol isimli firmanın Gebze deposunda çalışan işçilere yönelik iş yerlerinde çağ dışı kurallar uygulandığı belirtildi. İşçilerin tuvalete bile gitmesinden rahatsız olan patronlar, 10 dakikanın üzerinde tuvallet ihtiyaçlarını gören işçilere tutanak tutuldu.

Çalışma koşullarından ötürü sürekli bel ve boyun rahatsızlıkları geçiren işçiler, aldıkları raporlar nedeniyle daha kötü koşullardaki bölümlere sürülüyor. Rahatsızlananların kabahatli görüldüğünü ifade eden işçiler, herhangi bir hak talebini dile getirdiklerinde işten çıkarılıyor. 

'İŞÇİLERE VERİLEN YEMEKLER YETERSİZ'

Herhangi bir örnekte tutanak tutulmakla tehdit edilen işçilere verilen yemekler ise hem kötü hem de 16-24 vardiyasındaki işçiler için yetersiz. Zaman zaman yiyecek yemek bulmakta zorlanan işçilerin çalıştıkları alana yiyecek ya da atıştırmalık ürünler getirmeleri ise yasak. 

KAMERA İLE MOBİNG

Yaşar Usta isimli sosyal medya hesabından paylaşılan bilgilere göre, tuvalete giderken telefonları ellerinden alınan işçiler aynı zamanda 7/24 kameralarla izleniyor. Bir iş yerinden çok cezaevini andıran çalışma koşullarından rahatız olan işçiler, bu duruma karşı mücadele etmek üzere bir araya geleceklerini ifade ettiler.