'Tren kazasındaki ifadeler gerçeği yansıtmıyor'

'Tren kazasındaki ifadeler gerçeği yansıtmıyor'

Ankara'daki tren faciasının ardından gözaltına alınanların ifadelerinin basına yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak 'Tren kazasındaki ifadeler gerçeği yansıtmıyor' dedi.

Ankara-Konya hattında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz trenin çarpışması sonucu 9 kişinin öldüğü, 92 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Gözaltına alınanlarla ilgili bugün basına yansıyan emniyet ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

'EMNİYET GÖREVLİLERİ TARAFINDAN BİR İFADE PAYLAŞILMAMIŞTIR'

"Tren kazası ile ilgili olarak bir kısım basın yayın organında yayınlanan şüpheli ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Emniyet görevlileri tarafından bir ifade paylaşılmamıştır. Bilakis bu hususta hassas davranılması, ifade ve diğer işlemlerle ilgili bir paylaşım yapılmaması yönünde emniyet görevlileri uyarılmıştır."

​Kazanın ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru O.Y. ve tren hareket memuru S.Y., gözaltına alınmıştı.