Tren kazasında ölü sayısı 294'e yükseldi

Tren kazasında ölü sayısı 294'e yükseldi

Hindistan'daki kazada ölü sayısının 294 olduğu bildirildi.

Hindistan’ın Odisha eyaletinin kuzeydoğusundaki Balasore bölgesinde meydana gelen ve 2 yolcu treni ile bir yük treninin çarpıştığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 294'e yükseldi.

Sözcü'nün dış basından aktardığına göre Hindistan medyası, kaza bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Hindistan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw da kazaya ilişkin başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve raporun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kazanın, raylardaki elektronik bağlantı sistemindeki değişiklik sonucu meydana geldiği düşünülüyor. Soruşturma kapsamında insan hatası olup olmadığının belirlenmesi öngörülüyor.

BAŞBAKAN MODİ'DEN AÇIKLAMA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Balasore tren kazası nedeniyle derin bir acı duyuyorum. Düşüncelerim yaslı ailelerle birlikte. Ölenlerin ailelerinin kayıpları telafi edilemez ancak hükümet onlara yardım etmek için her yolu deneyecektir. Bu olay hükümet için çok ciddi, her türlü soruşturma için talimat verildi ve kim suçlu bulunursa ona en ağır ceza verilecek" dedi.