Trakya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Trakya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Trakya Bölgesi'nde dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Edirne ve Tekirdağ'da eğitime ara verilirken, Çorlu Havalimanı'ndaki eğitim uçuşları da iptal edildi. Bazı yerlerde maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı.

Trakya'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının ve yağmur bulutlarının etkisine giren Edirne'de hava sıcaklığı eksi 1 dereceye kadar düştü. Gece yarısından sabah saatlerine kadar süren kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, sıcaklığın sıfırın altında 6 dereceye kadar düşeceği ve gün boyunca hafif şekilde kar yağışı devam edeceği kaydedildi. Kar yağışının etkili olduğu Edirne'nin Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle , bazı bölgelerde maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı.

TEKİRDAĞ'IN TÜM İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tekirdağ ve ilçelerinde de devam eden kar yağışı nedeniyle , tüm ilçelerde eğitime 20 Aralık Perşembe gününe kadar ara verildi.

ÇORLU HAVALİMANI'NDA EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ise bugün yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, meteoroloji yetkilileriyle yapılan görüşme sonrasında hava sıcaklığının daha da düşeceğini belirterek, Çorlu havalimanı'ndaki eğitim uçuşlarına ara verildiğini duyurdu.

MALKARA'DA ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

Kar yağışından olumsuz etkilenen ilçelerden biri de Malkara oldu. Malkara'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Tekirdağ ve Çanakkale yönüne giden araçların geçişleri kontrollü sağlanıdı. Bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

DAHA FAZLA