Trakya'da bir dere daha kimyasal atık dolayısıyla renk değiştirdi

Trakya'da bir dere daha kimyasal atık dolayısıyla renk değiştirdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Kavak Deresi, kimyasal atıktan dolayı renk değiştirdi. İçeriği belli olamayan kimyasal atıkla ilgili inceleme başlatıldı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Kavak Deresi’nin renk değiştirerek, kirli akması üzerine suda ön inceleme yapıldı. Dereye, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) TIR Garajı’nın altından geçen yağmur suyu kanallarından, içeriği belli olmayan kimyasal madde karıştığı belirlendi.

Dereye kimyasal madde karıştığının belirlenmesi üzerine Zabıta Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili tutanak tutarken, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine de haber verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Kaan Sinan Tohumcu ve ekipler, Kavak Deresi çevresindeki beş kilometrelik alanda inceleme yaparak, dereden incelenmek üzere numuneler aldı.

NE İLK, NE SON…

Birçok çevre sorunuyla boğuşan Trakya’da bunun gibi örnekler daha önce de yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Ekim 2018’de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Ergene Nehri'nin kolu olan Çorlu Deresi, fabrika atıkları nedeniyle kırmızı tonlarda akmaya başlamış ve arazide kanal boyu yapılan yaklaşık 3 kilometrelik takip sonucu, hattın Pay Plastik Geri Dönüşüm işletmesine kadar geldiği tespit edilmişti.

Tesiste, "atıksu deşarjı, hava emisyon, tanker temizleme, tehlikeli atık geri kazanım" konulu Çevre İzin ve Lisans Belgesi bulunmasına rağmen, belgeye uymadığı kanalın çıkış noktasıyla işletme arasında kontrolsüz deşarjların da yapılabileceği bacaların bulunduğu ve çıkış sularının kanala verildiği belirlenmişti.

DAHA FAZLA