Traktörü satılan çiftçi isyan etti: 'Devlet utansın, bakanlar utansın'

Traktörü satılan çiftçi isyan etti: 'Devlet utansın, bakanlar utansın'

TKK'ye olan borcu nedeniyle traktörleri satışa çıkarılan Malatyalı çiftçi, "Bıçak kemiğe dayandı. Sarayda yaşıyorlar. Gelsin bir de milletin halini görsünler. Doyacak mısın? Doy artık doy" diyerek isyan etti.

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Karaca köyünde yaşayan Hüseyin Erbaş'ın Tarım Kredi Kooperatifi'ne (TKK) olan borcu nedeniyle satışa çıkarılan traktörü iki gün önce icra memurları tarafından çekildi. Borçlar nedeniyle koyunlarını, ineklerini satmak zorunda kalan Hüseyin Erbaş'ın babası Hasan Erbaş traktörlerinin de götürülmesine isyan etti.

Sinir krizi geçiren baba Hasan Erbaş, "Neye sakinleşeceğim. Bıçak kemiğe dayandı. Sarayda yaşıyorlar. Gelsin bir de milletin halini görsünler. Doyacak mısın? doy artık doy" dedi.

'ÇİFTÇİYE YAPMADIĞINIZ KALMADI'

Hasan Erbaş şunları söyledi:

"Elimde bir traktörüm vardı. Bir sürü çoluk çocuk ne yapacağım şimdi. Utansın devlet utansın. Bakanlar utansın. 'Köylünün yanındayız, çiftçinin yanındayız'. çiftçiye yapmadığınız kalmadı. Demekki hep kendi ceplerini düşünürlermiş. Kışın bir gününde çiftçi soyulur mu? Kapkaççı dedikleri de kendileriymiş. Yiyecek olmazsa ne yapsın adam, mecburen hırsızlık yapacağım. Dünya kadar davarım vardı, o gitti. Her şey gitti. 15 baş kişinin bir traktörü vardı. Bir sürü çoluk çocuk. Doyacak mısın? Doy artık doy.

Neye sakinleşeceğim. Bıçak kemiğe dayandı. Sarayda yaşıyor... Gelsin bir de milletin halini görsünler.

Garaja gidiyorum traktör yok. Ahıra geliyorum koyunlar yok. Ne yapacağız biz?"