Trafikte tartıştığı sürücüyü bıçaklayan Muhammed Enes Uysal 'tutuklama talebiyle' Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Trafikte tartıştığı sürücüyü bıçaklayan Muhammed Enes Uysal 'tutuklama talebiyle' Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Hadımköy'de trafikte tartıştığı aracın önünü çakarlı aracıyla kesip araç sürücüsünü bıçaklayan saldırgan Muhammed Enes Uysal adliyeye sevk edildi.

Emre Orman - @eemreorman

İstanbul'un Hadımköy ilçesinde kendisine yol vermediği gerekçesiyle Dadaş Aras isimli yurttaşın aracının önünü ''polisim'' diyerek keserek sürücüyü 6 yerinden bıçaklayan Muhammed Enes Uysal isimli saldırgan adliyeye sevk edildi.

Ünlü bir iş insanının oğlu olan ve lüks aracında çakar da bulunan Uysal, saldırı sonrası kaçarak saklanmış ve dün ise Avcılar'da tespit edilen adreste yakalanarak gözaltına alınmıştı.

'BIÇAĞI ALARAK KENDİMİ SAVUNDUM'

Savcılığa çıkarılan Muhammet Enes Uysal, ifadesinin ardından "tutuklama talebiyle" Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şüpheli Uysal, ifadesinde Dadaş Aras'ı kendisine bıçakla saldırmakla suçladı ve "Olayın şokuyla bıçağı alarak kendimi savundum" dedi. Uysal, çakarla ilgili olarak ise "Aracı aldığımda çakarlıydı. Son kez keyif amacıyla kullanmıştım" dedi.

Dadaş Aras'ın avukatı Bünyamin İnce'den edindiğimiz bilgilere göre savcı, Uysal'ı "kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ulaşım araçlarının alıkonulması" suçlarından ayrı ayrı tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

NE OLMUŞTU?

Saldırı, 21 Ağustos’ta akşam saatlerinde Hadımköy’de meydana geldi. 34 PML 55 plakalı lüks minibüsün sürücüsü Muhammed Enes Uysal aracında bulunan çakar tertibatını kullanarak aracıyla seyir halindeyken kendisine yol vermeyen Dadaş Aras’ın önünü kesti. İddialara göre polis olduğunu ve kendisine neden yol vermediği şeklinde Aras’a tepki gösteren saldırgan, sürücüyle tartışamaya başladı.

Tartışma sırasında önü kesilen Dadaş Aras cep telefonu ile yaşananları ve araçta bulunan çakar sistemini kaydetmeye başladı. Önü kesilen Aras'ın görüntüleri çektiği sırada iyice sinirlenen saldırganın küfürler ederek tehditler savurduğu görüldü. Bir süre sonra telefon kaydı son bulurken saldırgan şahıs Dadaş Aras’ı 6 yerinden bıçakladı.