Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer hayatını kaybetti

Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer hayatını kaybetti

Trabzonspor’un eski futbolcu, teknik direktör ve başkanlarından Özkan Sümer, bir süredir kanser tedavisi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Bir süredir kanser tedavisi gören eski Trabzonspor Kulübü başkanlarından Özkan Sümer, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Trabzonspor’un eski futbolcu, teknik direktör ve başkanlarından Özkan Sümer, bir süredir kanser tedavisi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 80 yaşındaki Sümer’in cenazesi bugün Maçka ilçesinde toprağa verilecek.

ÖZKAN SÜMER KİMDİR?

Sümer doğum yeri olan Trabzon'un takımında futbola başlamıştır. Sonra bir süre Kardemir Karabükspor ve Akçaabat Sebatspor'da oynadıysa da, Sümer Trabzonspor'a geri dönmüştür. Takımında başarılı bir defans olan Sümer, zamanında uzun boyu ve sert ve inatçı oyunuyla "Deve" lakabını almıştır.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Aktif spor hayatı bitince, Sümer Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) asistanlık yapmıştır. 1977-78 sezonunda Konyaspor'un teknik direktörlüğünü yapmıştır. 1978'de ana takımın başkanı olarak atanıncaya kadar genç ve amatör Trabzonsporlu futbolcuları hazırlamıştır.

Trabzonspor 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında Sümer'in teknik direktörlüğünde lig şampiyonu olmuştur. 1981'de, Türkiye millî futbol takımının teknik direktörü olarak atandı. Millî takım onun direktörlüğünde ikisi de kaybedilen iki maç oynadı. 1982-83 sezonunda Galatasaray'a antrenör olarak atandı. Sümer 1984-85, 1990-91 ve 1996 sezonlarında tekrar Trabzonspor'a teknik direktör olarak atandı. 2000-01 sezonunda, Mobellaspor'a, ikinci ligdeki bir Konya takımına antrenörlük yaptı.

KULÜP BAŞKANLIĞI

2001'de, Sümer Mehmet Ali Yılmaz'ın ardından Trabzonspor başkanı seçildi. 2 yıl görevde kalan Sümer, 5 Eylül 2003'te istifa etti.

TİP KURULUŞUNA DESTEK VERDi

Trabzon'da ve spor camiasında ilerici kimliğiyle tanınan Sümer, 1965'te Türkiye İşçi Partisi (TİP) Trabzon İl Örgütü'nün de kuruluşuna destek verdi.

DAHA FAZLA