Trabzon'da denizi doldurup golf sahası yapacaklar

Trabzon'da denizi doldurup golf sahası yapacaklar

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde denizi doldurarak golf sahası yapacaklarını açıklayan AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, "Biraz pahalı ama Trabzonlular golfe yatkın" dedi.

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde AKP'li belediye tarafından 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine golf sahası ve sosyal donatı projesi yapılacağını açıklandı. 

'TRABZONLULAR GOLFE YATKIN'

Projenin 50 milyon liraya mal olacağını açıklayan AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, inşaatın 2018'de başlayacağını ve golf sahasının 18 delikli olacağını söyledi.

DHA'ya yaptığı açıklamada Trabzonluların golfe "yatkın" olduğunu söyleyen Sağıroğlu şu ifadeleri kullandı:

ARAP TURİZMİNİN MERKEZİYİZ

Bölgemiz son zamanlarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Trabzon'un parlayan yıldızı, incisi Yomra ilçemiz Arap turizminin merkezi olarak değerlendirilmektedir. İlçemizde yoğun bir yerleşim ve yatırım turizm manasında ciddi bir hareketlilik yaşamaktayız. Bizlerde turistlerimizin kalıcı olabilmesi için projeler geliştirmekteyiz.

ADIMIZI ARAP ÜLKELERİNE DUYURACAĞIZ

Biz turistlerimizi burada ağırlarken 3 aylık olan bu sezonu 6-7 aya çıkartmamız gerekir. Bu anlamda başka çalışmalarımız da var. Bu projeyle ilçemizin adını hem yurt içinde hem de yurt dışında özellikle Arap ülkelerinde duyuracağız. Yeni yılda dolgu çalışmalarına başlayacağız. 1 buçuk 2 yılda dolgu çalışmalarının bitiririz diye tahmin ediyorum.

BİRAZ PAHALI AMA...

Golf sporu dünyada yaygın ama ülkemizde pek yaygın değil. Bu şehrim insanlarının özelikle gençlerinin bu spor dalına yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. Bilindiği gibi Trabzon'da geçmişten beri tenisinden tutun da yelkenlisine kadar birçok dalda spor yapılıyordu. Kent insanının golf hususunda önemli yetenekleri olduğunu düşünüyorum. Proje son derece turizme de katkısı olur. Biraz pahalı bir spor ama kulüpleşme kurularak, kentte futbolun dışında da golf sporu bölgemize çok önemli katkı vereceğini düşünüyorum.

DAHA FAZLA