Trabzon Üniversitesi'nde adrese teslim bir kadro daha: Spor bölümüne harita mühendisi akademisyen

Trabzon Üniversitesi'nde adrese teslim bir kadro daha: Spor bölümüne harita mühendisi akademisyen

Trabzon Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü’ne alınacak akademisyen ilanında “Harita Mühendisliği alanında doktora yapmak” şartı konuldu.

AKP’nin, “Her kente bir üniversite” politikası kapsamında sayıları giderek artan ancak eğitim kaliteleri tartışılan üniversitelerin “kişiye özel kadro ilanı” olarak nitelendirilen ilanlarına yenisi daha eklendi. Trabzon Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü’ne Harita Mühendisliği alanından öğretim üyesi alınacağı duyuruldu.

Üniversite bünyesinde çalışacak büro personeli ilanına başvuru için “İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası” şartı arayan Trabzon Üniversitesi, tartışmalı öğretim üyesi ilanlarına yenisini ekledi. Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Spor Bilimleri Fakültesi için açılan öğretim üyesi ilanının başvuru şartlarından biri de “Harita Mühendisliği alanında doktora yapmak” oldu.

ADRESE TESLİM KADRO İLANI

Resmi Gazete’de yayımlanan 6 Kasım 2020 tarihli duyuruya göre, Trabzon Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Rekreasyon Anabilim Dalı için Doktor Öğretim Üyesi ilanı açtı. İlana başvuru için belirlenen özel şartlar ise “Rekreasyon Bölümü veya Jeodezi ve Fotogrametri / Harita Mühendisliği lisans mezunu olup, Jeodezi ve Fotogrametri/Harita Mühendisliği alanında doktora yapmış ve Coğrafi Bilgi Sistemleri destekli alan çalışmaları yapmış olmak” şeklinde sıralandı. 

Spor Bilimleri temel alanının altında yer alan Rekreasyon Bölümü için Mühendislik alanından bir öğretim üyesi aranması dikkati çekti.

Trabzon Üniversitesi’nin Rekreasyon Bölümü için açtığı internet sitesinde de bölümün amacının, “Fiziksel egzersiz ve spor merkezli serbest zaman ve rekreasyon hizmetlerinin geliştirilmesinde, yönetilmesinde ve bu hizmetlerin farklı demografik özellikler gösteren birey ve gruplara sunulmasında görev alan insan kaynağı yetiştirilmesi” şeklinde açıklanması ilana yönelik, “adrese teslim kadro” iddialarını güçlendirdi.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ'NDE İLK DEĞİL

Trabzon Üniversitesi, ilk olarak büro personeli için “İHA Ticari Pilot Sertifikası” şartı aradığı 26 Haziran 2020 tarihli ilan ile tepki çekti. İlana başvuru şartını karşılayan tek kişinin, aynı üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ile aynı soy ismi taşıdığı açığa çıksa da üniversite şaibe iddialarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

DAHA FAZLA