Tozkoparanlılar, Danıştay kararını belediyeye tebliğ etti: ‘Tozkoparan bizimdir!’

Tozkoparanlılar, Danıştay kararını belediyeye tebliğ etti: ‘Tozkoparan bizimdir!’

Tozkoparanlılar, Danıştay kararının ardından belediye önünde bir eylem yaparak, kararın uygulanmasını istedi. Ellerinde döviz ve su şişeleriyle gelen yurttaşlar, AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’i göreve çağırdı.

Ahmet Poyraz İnanç

Danıştay’ın lehlerinde karar verdiği Tozkoparanlılar, Güngören Belediyesi önünde bu kararın uygulanması için AKP’li Başkan Bünyamin Demir’i göreve davet etti. Eylemde, su, elektrik ve doğalgazın yeniden bağlanması talep edildi.

İstanbul'un Güngören ilçesinin Tozkopran ve Mehmet Nesih Özmen mahalleleri, 21 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne dayanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Güngören Belediyesi eliyle ‘riskli alan’ ilan edilmişti.

Yaşam alanlarının ranta açılmasına ve evlerine el konulmasına karşı direniş başlatan yurttaşların 17 gündür elektrik, su ve doğalgazları kesikti.

Yurttaşların verdiği mücadele sonucu Danıştay, bugün verdiği kararda bölgenin riskli alan ilan edilmesine ilişkin yürütmeyi durdurmuştu.

Kararın ardından yurttaşlar, belediye önünde bir eylem yaparak, kararın uygulanmasını istedi. Ellerinde döviz ve su şişeleriyle gelen yurttaşlar, AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’i göreve çağırdı.

‘HANİ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ?’

Mahalleli adına konuşan Haluk Çavuşoğlu, Başkan Bünyamin Demir’e seslenerek “Hani gönül belediyeciliği? Gel bu insanları ikna et” dedi.

‘BÜNYAMİN DEMİR ZULÜM EDİYOR’

Kanunsuz bir eylem yapmadıklarını belirten Çavuşoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belediye size yalan söylerse, gidin önünde oturma eylemi yapın” sözünü hatırlatarak, “Bünyamin Demir görevini yapmıyor, Tozkoparanlılara zulüm ediyor” ifadelerini kullandı.

‘RİSKLİ DEĞİL, RANTI BOL OLAN ALANI SEÇTİLER’

Eylemde konuşan Avukat Onur Cingil de “60 yıl önce su hattı yokken, tankerden su çekenleri; 60 yıl sonra tankerden su çekmeye muhtaç edenleri kınıyorum” dedi. Mücadele sürecini anlatan Cingil, “Riskli alanı değil, rantı bol olan alanı riskli alan ilan ettiler. Biz, Danıştay’ın kararına bu yüzden seviniyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TOZKOPARAN, TOZKOPARANLILARINDIR’

“Tozkoparan, Tozkoparanlıların kalacak” diyen Cingil, Danıştay kararını tebliğ etmeye geldiklerini belirtti. 

Öte yandan eylemde sık sık “Tozkoparan bizimdir, bizim kalacak”, “Bünyamin aşağı” sloganları atıldı.

DAHA FAZLA