'Torpilci' de Bakan Yardımcılığına Atandı

'Torpilci' de Bakan Yardımcılığına Atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarında Akar'ın yardımcılığına getirilen o isim dikkat çekti.

İleri Haber

Milli Savunma ve Ticaret Bakan Yardımcılıkları ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve İdari İşler Başkanlığına ilişkin atama kararları AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararlarına göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yardımcılıklarına Alpaslan Kavaklıoğlu, Muhsin Dere, Şuay Alpay ve Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı. 

GEÇMİŞİNDE TORPİLCİLİK VAR

Atanan isimlerin arasında ise en çok dikkat çeken isim Alpaslan Kavaklıoğlu oldu. Geçmişinde vali yardımcılıkları, bakanlıklar ve Başbakanlıkta görev yapan Kavaklıoğlu, 24’üncü ve 25’inci dönemde AKP’den Niğde Milletvekili oldu.

Kavaklıoğlu’nun milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu üyesi olduğu dönemde, en çok özel harekât polisi alımı olmak üzere birçok devlet memurunun alımında "torpil" istediği ortaya çıkmıştı.

2017’nin Nisan ayında ortaya çıkan belgelerde, Kavaklıoğlu’nun onlarca AKP’liyi devlete yerleştirmek için bakanları ve müdürlükleri adeta ‘resmi yazı bombardımanına’ tuttuğu, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem'e torpil yazıları yazıldığı görülmüştü.

O YAZILAR

Kavaklıoğlu’nun bakanlıklara gönderdiği torpil yazılarından bazıları şöyleydi:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na: Aşağıda isimleri ve bilgileri yazılı kişiler, SGK Kurumu'nda belirtilen iller için SGK Denetmen Yardımcısı alımı mülakat sınavlarına girecek olup, bilginizi ve gereğini saygılarımla arz ederim.

Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya: A.C.A., Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Kütüphaneci alımına başvurmuş olup, sözlü mülakat aşamasına 23 Şubat 2017 tarihinde girecektir. Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olup, KPSS puanı 78.611'dir. Tercihi İstanbul'dur.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'a: R.S., Sahil Güvenlik Komutanlığı Destek Uzmanı alımına müracaat etmiş olup, 23 Şubat 2017 tarihinde Ankara Sahil Güvenlik Ek Hizmet Binası'nda mülakat yapılacak sözlü mülakat aşamasına girecektir. Bilginizi ve gereğini saygıyla arz ederim.

TİCARET BAKAN YARDIMCILIĞINA ATAMA

Yapılan diğer atamalarda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yardımcılığına ise Fatih Metin atandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANLIĞINA ATAMA

Resmi Gazete'de yer alan diğer atama kararları ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Veysel Bektaş, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne Yusuf Karaloğlu, Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğüne ise Mahmut Kazan getirildi.