'Toplumun yüzde 50'si koronavirüse yakalanıp atlattı' iddiası
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Orhan Yıldız, koronavirüs pandemisi ile ilgili iddialarda bulundu.
27-03-2021 20:44

Kayseri ilinde bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, geçen yıl Nisan ayından itibaren yıl sonuna kadar farklı rahatsızlıkları nedeniyle ameliyat olan ve Covid-19 semptomu bulunmayan bin 67 hastadan 55'inin PCR testi pozitif çıktı.
Prof. Dr. Orhan Yıldız, çalışmada hastalığın pik olduğu dönemde PCR pozitiflik oranını yüzde 6,5, normal dönemde yüzde 1 olarak tespit ettiklerini söyleyip, "Bu çalışmaya göre şu anda toplumun yüzde 50'sinin hastalığı geçirdiğini ve kitle bağışıklığı kazandığını söyleyebiliriz" dedi.
'TOPLUMUN YÜZDE 50'SİNİN HASTALIĞI GEÇİRDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ'
DHA'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Yıldız, "Hastanemizde ameliyat olacak hastalar taşıyıcı mı yoksa hasta mı belirlemek, ameliyat ekibini de korumak istedik. Önlem amaçlı yaptığımız bu çalışmada hastalardan elde ettiğimiz verileri değerlendirdik.
Bin 67 kişide yaptığı değerlendirmede yaş, cinsiyet ve alt hastalıklarını çıkardık, genel analizlerini de yaptık. Gördüğümüz Kayseri ve Türkiye'de pikin yaşandığı dönemde yüzde 6-6,5 oranında PCR pozitif çıktı.
Daha sakin dönemde ise yüzde 1'in altındaydı. Buna göre Kayseri ve Türkiye için toplumun yüzde 50'sinin hastalığı geçirdiğini ve kitle bağışıklığı kazandığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
İLGİLİ HABERLER
Koronavirüs verileri açıklandı: Vaka ve ölüm sayıları giderek artıyor
Sağlık Bakanlığı koronavirüs hasta tablosunu paylaştı. Tabloya göre bugün tespit edilen 2 bin 497 hasta ile birlikte toplam vaka sayısı 52 bin 676 oldu. Vefat sayısı 248 kişi olarak açıklandı.
10-04-2021 21:37

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hasta tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 10 Nisan 2021 tarihinin tablosuna göre, bugün 302 bin 735 kişiye test yapıldı. Toplam test sayısı 41 milyon 297bin 580 oldu.
Tabloya göre tespit edilen koronavirüs hasta sayısı 2 bin 497, toplam vaka sayısı 52 bin 676 oldu. İyileşen 32 bin 539 kişiyle beraber hastalığı yenen sayısı 3 milyon 301 bin 217’ye ulaştı. Son 24 saatte can kaybı 248 oldu. Toplam can kaybı ise 33 bin 702’ye çıktı.
YOĞUN BAKMI VE VENTİLATÖR DOLULUK ORANI ARTIYOR
Bugünün tablosuna göre toplam hastalarda zatürre oranı yüzde 3.1, toplam ağır hasta sayısı ise 2 bin 739 oldu.
Ülke çapında yatak doluluk oranı yüzde 55.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.5 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 33 oldu.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan aşı açıklaması
60 yaş ve üstü yurttaşlara tüm devlet hastanelerinde BioNTtech aşısı yapılabildiğini açıklayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Kurallara uyarak salgının üstesinden geleceğiz" dedi.
08-04-2021 20:56

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka artışı günden güne artıyor. Vakaların en fazla olduğu il olan İstanbul’da, İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, aşılama süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, BioNTech aşısıyla ilgili bilgi verdi.
Kemal Memişoğlu açıklamasında, ''60 yaş üstü vatandaşlarımıza tüm devlet hastanelerimizde Biontech aşısı yapılabilmektedir. Büyüklerimizi randevu alarak (hafta sonu dahil) hastanelerimize bekliyoruz. Salgında en büyük silahımız aşı. Kurallara uyarak Salgının üstesinden geleceğiz. Durmak yok çalışmaya devam’’ ifadelerini kullandı.
Siirt’te bir köy 10 günlüğüne karantinaya alındı
Köy okulunda görev yapan öğretmenlerde koronavirüs görülmesi sonucu, Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Günbuldu köyü 10 günlüğüne karantinaya alındı.
04-04-2021 02:08

Siirt Valiliği, yaptığı açıklamasında, Baykan ilçesinin Günbuldu köyünün 10 gün süreyle karantinaya alındığı duyurdu.
Valilik açıklamasında "İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Günbuldu köyü ilk ve ortaokulunda görev yapan öğretmenlerde virüs tespit edilmesi nedeniyle, koronavirüs salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan köyde 10 gün süreyle karantina uygulaması başlamıştır" ifadelerini kullandı.
Koronavirüs hasta tablosu açıklandı: 186 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel verilere göre son 24 saatte 186 kişi hayatını kaybetti. 44 bin 756 yeni vaka tespit edildi.
03-04-2021 20:24

Sağlık Bakanlığı 3 Nisan 2021 tarihinin koronavirüs hasta tablosunu açıkladı. Bugün toplam 249 bin 126 test yapıldı.
Açıklanan tabloda günlük vaka sayısında tüm zamanların rekoru görüldü. Semptom gösteren bin 483 kişiyle birlikte toplam 44 bin 756 yeni vaka tespit edildi.
VEFAT SAYISINDA KORKUTUCU ARTIŞ
Tabloya göre son 24 saatte 186 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı 32 bin 78’e yükseldi.
Bugün iyileşen 23 bin 214 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 3 milyon 82 bin 676’ya yükseldi.
AĞIR HASTA SAYISI 2 BİNİN ÜZERİNDE
Hastalarda zatürre oranının yüzde 3.6, ağır hasta sayısının ise 2 bin 231 olduğu açıklandı.
Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 54.2, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 63.2 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 27.1 olarak duyuruldu.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Günlük vaka sayılarında Avrupa şampiyonuyuz
Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarı olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında, ‘’ Günlük vaka sayılarında Avrupa şampiyonuyuz’’ dedi.
03-04-2021 19:21

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde, “’Bu millet neleri gördü?’ esprisi sonunda gerçek oldu, hem de acı bir biçimde: Günlük vaka sayılarında Avrupa şampiyonuyuz. Yetmedi dünyada ilk dörde de girmeyi başardık” diye yazdı.
Yazısının devamında Müftüoğlu, “Şaka bir yana durumumuz hiç de iç açıcı değil” diyerek devam etti:
“Vaka sayıları iyice arttı, artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Kısacası 'pandemi kâbusu' olanca ağırlığıyla üzerimize çöktü. Daha bir ay önce önümüze konulan 'hafta sonu izni tepsisi' de doğal olarak devreden çıktı. Bu cumartesi- pazar hepimiz evdeyiz. Önümüzde yine bir belirsizlik, yine bir endişe ve kaygı dönemi var.”
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
Yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video yayınlayarak açıklamalarda bulundu.
25-03-2021 22:10

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca video ile açıklama yayınladı.
Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Bugünlerde, toplumun biri sınırlı, diğeri ise asıl büyük kesimine baktığımızda birbiriyle çelişen düşünceler görüyoruz. Toplumun bir kesimiyle bilim insanlarını kastediyorum. Büyük kesimi ile de, artık bıkkınlık duyguları yaşayan insanlarımızı kastediyorum.
Çelişik olan bence şudur: Bilim insanları aşıyla artık yoluna girecek bir hayattan bahsediyor ve Covid-19’a karşı zafer duygusu dünyanın her yerinden alttan alta artık yükseliyor. İtimat edeceğimiz; ayların biriktirdiği bir yorgunluk değil, budur. Önümüzde hayatın ışığı var.
Hepiniz biliyorsunuz ki, maske ve sosyal mesafe tedbirleri Covid-19 virüsünü yeryüzünden silip atamaz. Bu iki tedbir bizi hastalıktan ve virüsün yol açacağı ölümden korur. Tedbirlere bu yüzden uymak zorundayız.
Yine hepiniz biliyorsunuz ki, insanlık virüs karşısındaki zaferini, adı aşı olan silahla elde edecek.
Bugün birçok insanın karamsarlık ve belirsizlik, yılgınlık duyguları içinde olmasının sebebi, aşı hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasıdır. Ve dahası ülkemizdeki aşılama programı, aşı tedariki ve aşı çalışmaları hakkındaki bilgi eksikliğidir. Bugün bu konulara değinecek, sayılar ve bilgiler vereceğim.
Aziz vatandaşlarım,
Öncelikle, Türkiye Covid-19 Aşı Tablosu hakkında bazı verileri paylaşmak istiyorum. Sayılara bilhassa dikkat edin.
Şu sayılar büyük önem arz ediyor: Türkiye’de şu ana kadar 14 milyon dozdan fazla aşı uygulandı.
Yurtdışından getirerek kullanıma aldığımız aşı, toplamda 18 milyon dozun üzerinde. Ayrıca bugün itibariyle, 10 milyon doza tekabül eden, dolumu Türkiye’de yapılacak aşı elimize ulaşmış durumda. Mayıs sonuna kadarsa toplam 100 milyon dozun Türkiye’ye ulaşmasını bekliyoruz. Anlaşma bu şekilde yapılmıştır.
Bunlar, her birinize güven telkin edecek sayılardır. Bunlar, neyi geride bıraktığınızı ve sizi nasıl bir hayatın beklediğini gösteren sayılardır. Size bu güveni perçinleyecek başka bilgiler de vermek istiyorum:
Bildiğiniz gibi, yakın zamana kadar süreci Sinovac aşısıyla yürüttük. Şimdi, Alman menşeli Biontech aşısı da sürece dâhil oldu. 1,4 Milyon doz Biontech aşısı bugün itibariyle elimize ulaşmış durumdadır. Nisan ayı başında, bu, 4,5 milyon doza ulaşacak. Buna ek olaraksa 30 Milyon dozluk opsiyonlu anlaşma yapılmıştır. Başında Türk bilim insanlarının bulunduğu Biontech’in üretim kapasitesi arttıkça, Türkiye aşıdan daha fazla yararlanacak.
Kamuoyunda adı sık geçen Rus menşeli aşı Sputnik V’in gelişim süreçlerini yakından izledik. Sputnik’in tedariki için ilk görüşmelere başlanmıştır. Bu aşı, uygunluğunun kesinlik kazanmasına dönük test sürecinden sonra yaygın kullanıma alınabilecek.
Dünyada kullanımda olan diğer aşılarla ilgili olarak da girişimlerimiz devam etmektedir. Firmalarla görüşmelerimizde Haziran ayından önce aşı gelmesi için gayretimiz sürüyor.
Aşının uzun vadeli bir ihtiyaç olacağı açıktır. Böyle bir salgında, bir başka ülkenin ürettiği aşıya bel bağlamaksa yanlıştır. Tedarikte zorlanmanın ötesinde, bunun ekonomik bedelleri de ağır olur. Kendi aşımız, kendi silahımızdır.
Yerli aşı çalışmalarımız, bu anlayışla, sonuca doğru önemli gelişmeler kat ediyor. Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen İnaktif aşı Faz 2 safhasındadır. Son gönüllünün ikinci doz aşısı 9 Nisanda yapılacak, sonuçların elde edilmesini takiben Nisan ayı sonunda, son aşama olan Faz 3 aşamasına geçilecek.
Bir diğer önemli gelişme şudur: Ülkemiz, bugün, VLP (Yani: Virus Like Particle) virüs benzeri parçacık aşısının Faz 1 çalışmalarına başlamıştır. Bu aşı türü, tüm dünyadaki en İnovatif aşı adaylarından biridir.
Yerli aşı konusunda sıralanacak başka gelişmeler de var: Kısaca değinecek olursam, Faz I insan çalışmalarına başlayan bir İnaktif aşıyı, Faz 1 çalışmalarına geçmek için birkaç güne ihtiyacı olan bir başka İnaktif aşıyı iki örnek olarak anabilirim.
Bunlara ilaveten şu gelişme de son derece dikkate değerdir: Çünkü aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu yeni teknikte aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır. İntranazal Covid aşısı denilen bu aşının da çok yakında Faz 1 çalışmalarına başlanacak. Türk bilim insanlarının bu girişimi sonuçlanırsa, bu, dünyadaki ilk İntranazal Covid aşısı olacak. Üretim verimliliği son derece yüksek olan bu aşıdan sadece 1 tesiste, yılda 250 milyon doz üretilebilecek.
Aziz vatandaşlarım,
Size aylar önce söylediğim sözü hatırlayın:
“Tarihte son bulmamış savaş yoktur.
Tarihte son bulmamış salgın da yoktur.”
İnsanlık Covid savaşının sonuna gelip dayandı.
İnsanlık bunu basit iki tedbir ve aşıyla başarıyor.
Aşı konusundaki çalışmalarımızı anlattım.
Tedbirlere uyumsa, ne yazık ki, giderek azalıyor.
Her birinizin bizlerden beklediği bir cevap var.
Her birinizin sorduğu soru, kelimesi kelimesine aynı:
“Bu böyle ne kadar sürecek?”
Buna kimse kesin cevap veremez.
Çoğu bilim insanına göre, bugün için makul soru şudur:
“Salgın ne zaman kontrol altına alınır?”
Bunun bir cevabı var: Aşılama tamamlandığında.
Türkiye için, “Mayıs sonu, bilemediniz, Haziran ayı sonuna kadar!” dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır. Bunun üç asgari şartı var:
Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması;
aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması;
aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması.
Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır. Diğer ikisi için, büyük bir performansla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum.
Planlarımıza göre, 100 Milyondan fazla doz aşının tamamı Mayıs sonuna kadar elimizde olacak.
Ve 50 Milyonu aşkın kişinin aşısı tamamlanıp, büyük kısmında koruyuculuk başlayacak.
İnanın ki, yakın günler güzel günler olacak. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum."
Hacettepe Üniversitesi, Sinovac aşısının Faz-3 sonuçlarını açıkladı
Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'de uygulanan ve Çin’in Sinovac aşısının Faz-3 sonuçlarını açıkladı. CoronaVac aşısının koruyuculuk oranı yüzde 83,5; hastaneye yatışı engelleme oranının da yüzde 100 olduğu açıklandı.
13-04-2021 23:12

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'de uygulanan ve Çin’in Sinovac aşısının Faz-3 sonuçlarını açıkladı. CoronaVac aşısının koruyuculuk oranı yüzde 83,5; hastaneye yatışı engelleme oranının da yüzde 100 olduğu açıklandı.
Aşının etkinlik oranının yüzde 83,5; hastaneye yatışı engelleme oranının da yüzde 100 olduğu belirtildi.
Ayrıca çalışmalara katılan kişilerde ölüm olmadığı bildirildi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Faz-3 klinik çalışmalarına katılan gönüllülerin iki gruba ayrıldığı; bir gruba gerçek aşısının, diğerine de plasebo verildiği kaydedildi.
Açıklamada, klinik çalışmaların 14 Eylül 2020'de başladığı vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:
"18-59 yaş arası gönüllüler gerçek aşı ve plasebo kolları olmak üzere iki ayrı kola dahil edilmiştir. Toplam 24 merkezden 10 bin 216 kişiye en az 1 doz gerçek aşı ya da plasebo uygulaması yapılmıştır. Bu gönüllülerden 6 bin 648'i gerçek aşı koluna dahil edilirken, 3 bin 568'i plasebo koluna dahil edilmiştir.
Plaseboların tekrar gerçek aşı ile aşılanması ile toplam 25 bin 937 doz uygulama yapılmıştır. Dahil edilen gönüllülerin yüzde 57,8'i erkek iken, yüzde 42,2'si kadındır. Ortanca yaş 45'tir."
Resmi verilere göre son 24 saatte 273 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre, son 24 saatte 273 kişi hayatını kaybederken, 59 bin 187 yeni vaka tespit edildi.
13-04-2021 19:36

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 273 kişi hayatını kaybederken, 59 bin 187 yeni vaka tespit edildi.
Bugün tespit edilen hasta sayısı ise 2 bin 723
Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 34 bin 455'e, toplam vaka sayısı 3 milyon 962 bin 760'a yükseldi.
Bakanlığın verilerine göre toplam ağır hasta sayısı ise 2 bin 951.
ABD’den Johnson & Johnson aşısına durdurma kararı
ABD’li sağlık yetkilileri, ülkede Johnson Johnson’ın tek dozluk Covid-19 aşısına derhal ara verilmesi çağrısında bulundu.
13-04-2021 16:04

ABD'nin sağlık ile ilgili en yetkili iki kurumu, potansiyel olarak tehlikeli kan pıhtıları raporlarını araştırmak için tek dozluk Johnson & Johnson Covid-19 aşısının uygulanmasının "durdurulmasını' önerdiklerini açıkladı.
NTV Türkçe'de yer alan habere göre, ABD’nin en önemli iki sağlık kuruluşu olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), yaptıkları açıklamalarda aşıyı durdurma planını doğruladığı bildirildi.
Aşının durdurulma sebebinin aşı olan altı kadında trombosit sayısının azalmasıyla birlikte kan pıhtıları oluşması olduğu açıklandı.
SADECE KADINLARDA ORTAYA ÇIKTI
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre, yetkililer ülkede bildirilen altı nadir ve şiddetli kan pıhtısı vakasını inceleme kararı alırken, vakaların 18 ile 48 yaşları arasındaki kadınlarda meydana geldiği ve semptomların aşılamadan 6 ila 13 gün sonra ortaya çıktığı bildirildi.
ABD'de bugüne kadar 6,8 milyondan fazla kişiye tek dozluk Johnson & Johnson Covid-19 aşısı uygulandı.
ABD’nin en önemli iki sağlık kuruluşu olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), yaptıkları açıklamalarda aşıyı durdurma planını doğruladığı bildirildi.
CDC’nin mevcut vakaları daha ayrıntılı incelemek ve potansiyel önemini değerlendirmek için Çarşamba günü Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi (ACIP) toplantısı düzenleyeceği belirtilirken FDA’nın bu vakaları araştırırken analizleri gözden geçireceği ifade edildi.
'AŞININ DURDURULMASINI TAVSİYE EDİYORUZ'
Ayrıca, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), "Bu süreç tamamlanıncaya kadar, bu aşının kullanımının çok dikkatli bir şekilde durdurulmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), Şubat ayı sonlarında yayınlanan 62 sayfalık incelemesinde, Johnson & Johnson’ın tek dozluk Covid-19 aşısının etkili ve güvenli olduğunu belirtmişti.
AVRUPA DA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde de Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD merkezli Johnson & Johnson ilaç şirketi tarafından geliştirilen corona virüs (Covid-19) aşısının uygulandığı 4 kişide kan pıhtılaşması yan etkisinin görülmesinin ardından soruşturma başlatmıştı.
Rusya, artan vakalar nedeniyle Türkiye'ye uçuşları sınırladı
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında yer alan uçuşların sınırlandırıldığını açıkladı.
13-04-2021 09:38

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, Moskova'da gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Merkezi toplantısında açıklamalarda bulundu.
Golikova, artan vakalar nedeniyle Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara karşılıklı olarak kısıtlama getirildiğini duyurdu.
Golikova, Moskova-İstanbul ve İstanbul-Moskova olmak üzere haftada 2 kez tarifeli sefer düzenleneceğini belirterek, “Tur operatörlerine, aynı dönem içinde Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne tur ürünlerinin satışına ara vermeleri önerildi" ifadelerini kullandı.
Temel amaçlarının insan sağlığını korumak olduğunu söyleyen Golikova, "Temel görevimizin yeni tip korona virüs enfeksiyonuna karşı Rusya vatandaşlarının sağlığını ve insidans ile ilgili istikrarlı durumu korumak olduğunu belirtmek isterim. Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor” dedi.
Golikova'nın yaptığı açıklamanın ardından İstanbul ile Moskova arasında haftada 2 gün yapılması beklenen uçuşların tarihleri ise henüz paylaşılmadı.
Resmi verilere göre son 24 saatte 243 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Türkiye'de son 24 saatte 54.562 koronavirüs vakası tespit edildi, 243 kişi hayatını kaybetti.
12-04-2021 23:35

Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 68 Covid-19 testi yapıldı, 54 bin 562 kişinin testi pozitif çıktı, 243 kişi hayatını kaybetti.
Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu açıklandı. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 68 Covid-19 testi yapıldı, 54 bin 562 kişinin testi pozitif çıktı, 243 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 2 bin 671 oldu.
Son 24 saatte 41 bin 218 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 3 milyon 372 bin 629'a yükseldi.
AĞIR HASTA SAYISI 2 BİN 891
Toplam test sayısı 41 milyon 892 bin 922'ye ulaştı, vaka sayısı 3 milyon 903 bin 573, vefat sayısı 34 bin 182, ağır hasta sayısı 2 bin 891 oldu.
Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,3, yatak doluluk oranı yüzde 56,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68,8, ventilatör doluluk oranı yüzde 34,9, ortalama temaslı tespit süresi 9 saat, filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayda geçti.
Koronavirüs verileri açıklandı: Vaka ve ölüm sayıları giderek artıyor
Sağlık Bakanlığı koronavirüs hasta tablosunu paylaştı. Tabloya göre bugün tespit edilen 2 bin 497 hasta ile birlikte toplam vaka sayısı 52 bin 676 oldu. Vefat sayısı 248 kişi olarak açıklandı.
10-04-2021 21:37

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hasta tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 10 Nisan 2021 tarihinin tablosuna göre, bugün 302 bin 735 kişiye test yapıldı. Toplam test sayısı 41 milyon 297bin 580 oldu.
Tabloya göre tespit edilen koronavirüs hasta sayısı 2 bin 497, toplam vaka sayısı 52 bin 676 oldu. İyileşen 32 bin 539 kişiyle beraber hastalığı yenen sayısı 3 milyon 301 bin 217’ye ulaştı. Son 24 saatte can kaybı 248 oldu. Toplam can kaybı ise 33 bin 702’ye çıktı.
YOĞUN BAKMI VE VENTİLATÖR DOLULUK ORANI ARTIYOR
Bugünün tablosuna göre toplam hastalarda zatürre oranı yüzde 3.1, toplam ağır hasta sayısı ise 2 bin 739 oldu.
Ülke çapında yatak doluluk oranı yüzde 55.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.5 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 33 oldu.