Toplumsal muhalefetin temsilcilerine yönelik operasyon İstanbul'da protesto edildi

Toplumsal muhalefetin temsilcilerine yönelik operasyon İstanbul'da protesto edildi

Operasyon, bu akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’de protesto edildi. HDP Kadıköy İlçe Binası’nda yapılan eyleme TİP, ESP, TÖP, Devrimci Parti, DAF, EMEP, Kaldıraç, Halkevleri, Partizan, EHP, SMF, SGDF, SODAP, SYKP çeşitli kitle ve gençlik örgütleri de destek verdi.

Arzum Yalçın - Emre Orman

Toplumsal muhalefetin temsilcilerine bu sabah yapılan operasyonlar İstanbul’da protesto edildi. Yapılan açıklamalarda, operasyon “siyasi soykırım” olarak nitelendirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Kobani operasyonu' soruşturması kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verildi. Kobane eylemleri, "sosyal medya aracılığıyla darbe", “cumhurbaşkanına hakaret” gibi uydurma gerekçelerle toplumsal muhalefet temsilcilerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltı kararı verilenler arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri de yer aldı.

Operasyon, bu akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’de protesto edildi. HDP Kadıköy İlçe Binası’nda yapılan eyleme TİP, ESP, TÖP, Devrimci Parti, DAF, EMEP, Kaldıraç, Halkevleri, Partizan, EHP, SMF, SGDF, SODAP, SYKP çeşitli kitle ve gençlik örgütleri de destek verdi. Eylemde HDP İstanbul Milletvekiller Ali Kenanoğlu ile Hüda Kaya ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da yer aldı.

‘RAHAT UYKU UYUYAMAYACAKLAR’

Eylemde bir konuşma yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut “Mücadele edenler var oldukça faşizm biliyor ki bu topraklarda kendini yerleştiremeyecek. Biz direnenler bir arada olduğumuz müddetçe onlar rahat uyku uyuyamayacaklar” dedi.

‘HDP’Yİ YALNIZLAŞTIRAMAZSINIZ’

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı da yaptığı konuşmada, “Dışarıdaki başarısızlıklarınızı, içerdeki ekonomik çöküntüleri, felç ettiğiniz demokrasiyi, emekçilere kadınlara ne kadar büyük acılar yaşattığınız örtbas edemezsiniz. HDP’yi yalnızlaştıramazsınız.”

‘HER SIKIŞTIKLARINDA HDP’YE SALDIRIYORLAR'

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da konuşmasında şunları söyledi:

“Halkı açlığa mahkum eden bir iktidar, kendi taraftarlarını etrafından toplu tutabilmek için bu ülkede demokrasi mücadelesi yapan, bu ülkede faşizme karşı omuz omuza mücadele eden, mazlum halkların temsilciliğini üstlenen ve bunların bileşkesi olan HDP’ye başının her sıkıştığında saldırdığını biliyoruz.”

Eylemde konuşmalar esnasında sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

OTURMA EYLEMİ

Eylemin ardından aynı noktada oturma eylemine geçildi.