Toplumsal muhalefet temsilcilerine operasyonda HDP'li 17 siyasetçi tutuklandı

Toplumsal muhalefet temsilcilerine operasyonda HDP'li 17 siyasetçi tutuklandı

Toplumsal muhalefet temsilcilerine dönük operasyon kapsamında gözaltına alınan Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya serbest bırakıldı. Ayhan Bilgen ve Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu 17 HDP'li siyasetçi tutuklandı

İleri Haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Kobani operasyonu' soruşturması kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verilmişti. Kobani eylemleri, "sosyal medya aracılığıyla darbe", cumhurbaşkanına hakaret gibi uydurma gerekçelerle toplumsal muhalefet temsilcilerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya serbest bırakıldı. Ayhan Bilgen ve Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu 17 HDP'li siyasetçi ise tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Gülfer Akkaya, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Altan Tan, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Cumhuriyet savcısı, ifade işlemlerinin ardından gözaltına alınanların tamamını tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevketti. Çıkarıldıkları mahkemede Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya serbest bırakılırken, 17 siyasetçi ise tutuklandı.

KARS BELEDİYESİ'NE KAYYUM

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhen Bilgen'in tutuklanmasının hemen ardından Kars Valisi Tuncer Öksüz belediyeye kayyum olarak atandı.

Böylece HDP'nin 31 Mart 2019’da kazandığı 63 belediyeden 52'si kayyum aracılığıyla iktidar yönetimine girmiş oldu.

HDP'LİLERE VE AVUKATLARA POLİS SALDIRDI

'Kobani operasyonu' soruşturması kapsamında gözaltına alınan toplumsal muhalafet temsilcileri arasında bulunan 17 HDP'li siyasetçinin tutuklanmasının ardından karara tepki gösteren avukatlara ve milletvekillerine adliye koridorunda polis kalkanlarla saldırdı.

KAYYUMUN İLK İŞİ BELEDİYEDE NAMAZ KILMAK OLDU

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhen Bilgen'in tutuklanmasının hemen ardından Bilgen'in yerine kayyum atanan Kars Valisi Tuncer Öksüz ilk iş olarak belediye önünde Cuma namazı kıldı.