Toplumcu Meclis'ten 1 Mayıs açıklaması: 'Dayanışma ve mücadele yaşatacak!'

Toplumcu Meclis'ten 1 Mayıs açıklaması: 'Dayanışma ve mücadele yaşatacak!'

Dayanışma ve mücadelenin altının çizildiği açıklamada, emekçilerin pandemi döneminde sağlık ve işsizlik arasında bırakıldığına dikkat çekildi.

İleri Haber

Toplumcu Meclis tarafından yapılan 1 Mayıs açıklamasında, sağlıklı, insanca yaşama ve çalışma hakkının güvencesizliğe teslim edilmeyeceği vurgulanarak,  

“Mühendisler, mimarlar, plancılar, teknik elemanlar; ülkemizin ve dünyamızın kaynaklarına; tüm yaşam alanlarımıza, mahallelerimize, meydanlarımıza, evlerimize ve yaşamlarımıza saldırıya karşı eşitlik ve özgürlük için 1 Mayıs’tayız” denildi.

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir açıklama yaptı. Dayanışma ve mücadelenin altının çizildiği açıklamada, emekçilerin pandemi döneminde sağlık ve işsizlik arasında bırakıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Küresel salgın günlerinde düzenin işçi düşmanlığı sürüyor ve buna karşın dayanışma hayatın her alanında varlığını buluyorken, işçinin, emeğin bayramı 1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günümüz kutlu olsun.

Emekçiler sağlıkları ve ekmekleri arasında bırakılıyor. İşsizlik, ücretsiz izin dayatması, güvencesizlik Korona günleriyle neredeyse “normal” hale geliyor. Sağlıklı, insanca yaşama ve çalışma hakkımızı güvencesizliğe teslim etmeyeceğiz.

Dayanışma yaşatacak! Mücadele yaşatacak!

Brezilyalı sosyalist mimar Oscar Niemeyer, mimarlığın önemli olmadığını; ancak bir fırsat sunduğunu söyleyip durur. “Mimarlar ancak mesleklerini nasıl siyasi bir eyleme dönüştürebileceklerini anlarlarsa görevlerini yerine getirebilirler.”*

Mühendisler, mimarlar, plancılar, teknik elemanlar; ülkemizin ve dünyamızın kaynaklarına; tüm yaşam alanlarımıza, mahallelerimize, meydanlarımıza, evlerimize ve yaşamlarımıza saldırıya karşı eşitlik ve özgürlük için 1 Mayıs’tayız.

Yaşasın 1 Mayıs!"