Toplu sözleşme hakları için direnen Sarıyer Belediyesi emekçilerinden eylem

Toplu sözleşme hakları için direnen Sarıyer Belediyesi emekçilerinden eylem

Toplu iş sözleşmesi hakkını kazanmalarına rağmen, belediyenin karşı dava açarak, toplu sözleşme sürecini Yargıtay'a götürmesiyle mağdur edilen Sarıyer Belediyesi emekçileri eylem yaptı.

Toplu iş sözleşmesi hakkını kazanmalarına rağmen, belediyenin karşı dava açarak, toplu sözleşme sürecini Yargıtay'a götürmesiyle mağdur edilen Sarıyer Belediyesi emekçileri Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.

Eylemde okunan basın açıklamasında, salt çoğunluğu sağlamalarına rağmen, belediyenin itiraz ederek karşı dava açtığı belirtilirken, "Sarıyer Belediyesi ile sendikamız arasındaki mahkeme süreci bizim lehimize sonuçlanmasına rağmen, Sarıyer Belediyesi süreci içi boş bahanelerle Yargıtay'a göndermiştir" denildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 'nasıl bir kazanım elde etmek istediğini' merak ettiklerini söyleyen işçiler, şu soruları sordu:

"Biz Sarıyer Belediyesi çalışanları olarak şunu merak ediyoruz; hakkımız olanı vermeyen Sarbel yönetimi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Başkan buradan nasıl bir kazanım sağlamak istemektedir?

İktidar beyannamesi açıklayan CHP yönetiminin bu konuda tutumu ne olacaktır?"

'SENDİKA YÖNETİMİNİN YANIMIZDA OLMASINI BEKLİYORUZ'

Emekçiler CHP ve Sarıyer Belediyesi yönetiminde toplu sözleşme yapılan itirazın geri çekilmesini ve toplu sözleşmenin ivedilikle yapılmasını talep etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yayınlanan Belediyeler ve Yerel Yönetimler Beyannamesi'nde "Belediyelerde çalışan işçilerin özlük haklarını verin, verin ki size oy vermedim ama helal olsun başkan desinler" ifadelerinin geçtiğini ancak emekçilerin halen mağdur edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bizler hakkimiz ve hukukumuzun savunulmasını CHP yönetiminden talep ediyoruz. Sarıyer Belediyesi işçileri olarak, üyesi olduğumuz Genel-İşler Sendikası 1 No'lu şubemize de sesleniyoruz, işçiler olarak her türlü desteği sağlamamıza rağmen, şube yönetiminin umarsız tutumlarını da kınıyoruz ve bizim bu süreçte yanımızda olmasını beklerken yalnız kalıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Emekçiler, toplu sözleşme haklarını alana kadar mücadele edeceklerini bir kez daha duyurdu.