Toplantı çelişkisi... Türkiye yapıldığını duyurdu, Yunanistan yalanladı!

Toplantı çelişkisi... Türkiye yapıldığını duyurdu, Yunanistan yalanladı!

MSB tarafından Yunanistan ile NATO karargahında toplantı yapıldığına ilişkin yapılan açıklama Yunanistan tarafından yalanlandı.

Dün MSB tarafından yapıldığı duyurulan Türkiye - Yunanistan askeri heyetleri arasındaki NATO karargahındaki teknik toplantı Yunanistan tarafından yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından dün yapılan açıklamada, Türkiye - Yunanistan askeri heyetleri arasındaki NATO karargahındaki teknik toplantı tamamlandığı duyuruldu. Açıklamada, "Askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Müteakip toplantının önümüzdeki günlerde icra edilmesi planlanmaktadır" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yapıldığı iddia edilen görüşmeye ilişkin  ''Yunanistan diyaloğa hazır değil'' dedi. Çavuşoğlu, "Biz önkoşul olmadan diyaloğa hazırız. Yunanistan inat ediyorsa, biz de o zaman kendi önkoşullarımızda ısrar ediyoruz" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN CEPHESİNDEN YALANLAMA

Öte yandan Yunan resmi ajansı ANA'nın, Atina'daki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Yunan heyetin Türk yetkililerle diyalog kurmadığı" öne sürüldü.

Yunanistan diplomatik kaynakları, bir subayın, Yunanistan'ın NATO Genel Sekreteri'nin olası gerginliği azaltma mekanizmasına ilişkin önerileri hakkındaki değerlendirmesini sunmak için NATO Askeri Komite Başkanının ofisine gittiğini söyledi.

Yunan kaynaklar tarafından "Teknik toplantılar kapsamında görüş alışverişi yapılmadığını" ileri sürülen haberde, MSB açıklamasının "Türkiye'nin olası yaptırımlardan kaçınmak için gerçek dışı bir tablo sunma çabasının bir parçası olduğu" iddia edildi.