Topbaş gitti, betonlarına itiraz edenler ise yargılanıyor

Topbaş gitti, betonlarına itiraz edenler ise yargılanıyor

İBB Başkanlığı görevinden istifa eden Topbaş’ın geride bıraktığı kent suçlarına karşı çıkanlar yargılanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gitti ancak kenti savunanların tepkilerine ve toplanan binlerce imzaya rağmen başlatılan ve yapımına devam edilen Kabataş Martı Projesi'ne karşı çıkanlar yargılanıyor.

Kabataş’ı betona gömen, denizi kazıklarla dolduran ve kıyı çizgisini tarumar eden Martı Projesinin mimarı Hakan Kıran, projesine ‘beton’ diyenlere davalar açtı.

17 Ekim saat 10.20’de Çağlayan Adliyesi17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ulaşım profesörü Zerrin Bayrakdar’a açılan davanın ilk duruşması yapılacak. 

 24 Ekim saat 10.10’da ise Hakan Kıran’ın Politeknik YK Sekreteri Ersin Kiriş’e açtığı dava görülecek.

İstanbul Kent Savunması’ndan yapılan açıklamada, “Oysa yargılanması gerekenler, tarihi Kabataş bölgesindeki kültür varlıklarını gölgeleyerek kentin hafızasına çizik atacak bu projeye imza atanlar, Boğaziçi’ne kazık çakanlar, halkın ulaşım hakkını ortadan kaldıranlardır” denilerek duruşmalara çağrı yapıldı.

Açıklamada, “Bölgedeki tarihi ve kültürel varlıkları yok sayan, parkları şantiyeye çevirerek halkın yeşil alan hakkını gasp eden ve gerçekleştiğinde milyonlarca kişiyi aynı anda bu bölgeye toplayarak tarihi bölgeyi yaşanmaz kılacak bu projeye ve onun ‘mimar’larına karşı mücadelemiz devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

DAHA FAZLA