TOMA'nın ezerek öldürdüğü yurttaşı kusurlu buldular!

TOMA'nın ezerek öldürdüğü yurttaşı kusurlu buldular!

1 Mayıs'ta TOMA'yı kullanan polisin çarparak öldürdüğü yurttaş kusurlu bulundu.

Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı’nda 1 Mayıs 2016 günü TOMA, karşıdan karşıya geçmekte olan Nail Mavuş adlı yurttaşa çarparak ölümüne neden olmuş, TOMA'yı kullanan polis Abdurrahman O. hakkında “Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

DHA'nın aktardığına göre; İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi, kazada tarafların kusur durumunun tespiti için dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda "taraflar eşit oranda kusurlu"denildi. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda sanık polis Abdurrahman O.’nun TOMA ile seyir halindeyken kavşağa geldiğinde manevra öncesi "her ne kadar sireni çalar vaziyette de olsa" kavşağa daha kontrollü ve tehlike yaratmayacak şekilde girmediği, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile kusurlu olduğu belirtildi.

Nail Mavuş’un oğlu Serdar Mavuş’un şikayetçi olarak yer aldığı davada sanık polis Abdurrahman O., “Gittiğimiz istikamette sokakta geçiş zor ve başka araçların bulunması nedeniyle intikalimizin gecikme ihtimali olduğundan bir yeşil ışıktan U dönüşü yaparak dönmek istedim. O sırada yolun açarlara ayrılan kısmında bulunan vatandaşı fark etmedim. Çevreden durmamız için işaretler yapılınca durdum. Hızlı değildim” ifadeleriyle kendini savunmaya çalıştı.

'EŞDEĞER KUSURLU' BULUNDU!

Adli Tıp’ın raporunda, “Maktul yaya da karşıdan karşıya geçişi için öncelikle olay yeri yakınında olan yaya geçidini kullanmaması, geçişi sırasında gerekli kontrolleri yapmadığı ve ilk geçiş hakkını olay yerine ikaz sesiyle yaklaşan ve trafikte geçiş önceliğine sahip TOMA aracına vermediği anlaşılmıştır. Maktul yaya dikkatsiz geçişi ile dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışı sebebiyle kusurludur. Sonuç olarak TOMA sürücüsü ve maktul yaya Nail Mavuş, eşdeğer oranda kusurlu olduğunu bildirir rapordur” denildi.