TOKİ’den ev alanlara ‘müjde’

TOKİ’den ev alanlara ‘müjde’

Erdoğan, TOKİ geri ödemesi devam edenler için “yüzde 25 peşin ödeme” kampanyası başlatılacağını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyaretinin sonunda New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) ev veya iş yeri alıp geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve diplomatik temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği ABD’nin New York kentinde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sosyal konut projesine ve TOKİ ödemelerine ilişin açıklamalarda bulundu.

‘SEÇİMDEN SONRA İKİNCİ ETAP’

Sosyal konut projesine ilişkin soruyu, “seçimden sonra işin ikinci etabını başlatacaklarını” söyleyerek yanıtlayan Erdoğan şu şekilde konuştu:

“Öncelikle 250 bin, ardından bir 250 bin daha olmak üzere toplamda 500 bin konutluk bu projeyi de milletimizin hizmetine sunacağız. Tabii bir taraftan da arsaları yetiştireceğiz. 250 bin konut amaçlı arsayı da hazırlayacağız. Ayrıca 50 bin iş yeriyle ilgili adımımızı da hızla atıyoruz. İnşallah dükkân sahibi olmak isteyenler de orada olacaklar.”

‘KİRA VE KONUT FİYATLARI DÜŞECEK’

Erdoğan, bir süredir dengesiz görünüm sergileyen kira ve konut fiyatlarının da makul seviyelere düşmesini beklediklerini belirtirken, “bunun gerçekleşeceğini” öne sürdü.

PARASI OLANA İNDİRİM

Erdoğan, TOKİ'den ev alan vatandaşlara da bir “müjde” vermek istediğini söyleyerek şunları kaydetti:

“TOKİ'den ev veya iş yeri alıp, geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya bugün başlayacak ve 19 Ekim'e kadar sürecek. Orada da inşallah kolaylaştırıcı olacağız.”