TOKİ'den 16 milyon TL'lik reklam anlaşması

TOKİ'den 16 milyon TL'lik reklam anlaşması

Gazete ve televizyonlarda TOKİ reklamı yer alacak.

TOKİ, büyük çoğunluğu iktidara yakın medya kurumlarında yayımlanmak üzere 16 milyon TL'lik reklam anlaşması yaptı.

Dar gelirlilere ucuz konut sağlamak amacıyla kurulan ancak harcamaları ile tartışma yaratan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 16 milyon TL'lik reklam anlaşması yaptı. 3 Ekim’de ilan, reklam ve tanıtım hizmeti alımı için ihale gerçekleştirdi. 22 Kasım'da TOKİ ile CES Grup isimli şirket arasında imzalanan sözleşmenin bedeli kayıtlara, 16 milyon 68 bin 250 TL olarak geçti. İhale kapsamında hazırlanan idari şartname ise reklam pastasından büyük dilimlerin iktidara yakınlığıyla bilinen gazete ve televizyonlara gideceğini ortaya koydu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre kurum, 16 milyon TL ödeme yaptığı reklam anlaşması kapsamında 168 kalem hizmet alınacak.

TURKUVAZ İLK SIRADA

İktidara yakınlığı ile bilinen ve taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle eleştirilen ATV, A Haber, A Para ve A Spor kanallarında TOKİ reklamı, 4 bin 300 saniye yayınlanacak. TOKİ reklamını TRT Haber ve Habertürk bin 300 saniye, FOX TV ise toplamda 700 saniye yayınlayacak. TOKİ’nin reklamı, TELE 1 ve Halk TV kanallarında da toplamda bin 300 saniye dönecek.

İdari şartnameye göre, TOKİ’nin reklamını yayımlayacak gazeteler arasında da Turkuvaz Medya Grubu’na ait olanlar öne çıkacak. Gruba ait Sabah gazetesinde TOKİ reklamının büyüklüğü 720 santimetre, Daily Sabah gazetesinde ise 180 santimetre olacak.

'YANDAŞ' OLMAYANLARA REKLAM YOK

BirGün ve Evrensel gibi iktidar yanlısı yayın yapmayan gazeteler ise reklam verilecek gazeteler listesinde yer almadı.

TOKİ’nin reklam anlaşması, gazete ve televizyon kanallarına verilecek reklamlarla da sınırlı kalmayacak. Reklam videosu YouTube’da, idareye ait kanalda da paylaşılacak. Belediyeden kiralanacak billboardlara da TOKİ’nin reklam afişleri asılacak.TOKİ törenleri için protokol tribününde kullanılması amacıyla 25 adet deri koltuk alınacak. Reklam anlaşması kapsamında satın alınacak deri çanta ve çift bölmeli deri laptop çantası da toplantı ve konferanslara katılanlara dağıtılacak.

36,4 MİLYON TL'LİK REKLAM HARCAMASI YAPMIŞTI

TOKİ, Aralık 2017-Mart 2022 döneminde de 36,4 milyon TL’lik reklam ve tanıtım harcaması yapmıştı.