TOKİ talanı sürüyor: Ağaçları kesip villa dikecekler

TOKİ talanı sürüyor: Ağaçları kesip villa dikecekler

Şile’de ağaçlarla kaplı 20 bin metrekarelik araziye TOKİ villa dikecek.

TOKİ’nin, Şile’de ağaçlarla kaplı alana toplu konut inşa etmek için istediği imar artışına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) onay verdi. Şile Belediyesi tarafından 2016 yılında hazırlanan imar planı değişikliği ile 20 bin metrekarelik arazide ağaçlar kesilecek, villalar dikilecek.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Şile Belediyesi'nin Ahmetli Köyü'nü kapsayan 2016 yılında hazırladığı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği İBB tarafından 17 Mart 2017 tarihinde onaylandı. İmar planı 4 Temmuz 2017'de askıya çıkarıldı. Planlama alanı içinde 2 parselden oluşan toplam 20 bin metrekarelik arazinin sahibi olan TOKİ, bu plana inşaat hakkının artırılması istemiyle itiraz etti.

TALAN İÇİN BAŞVURU!

Planlama alanında inşaat hakkı 0.25, toplu yerleşim ve kooperatif uygulamalarında 0.35, yükseklik de 6.50 metre yani 2 kat olarak belirlenmişti.

TOKİ tarafından yapılan itirazda, mülkiyet sınırının imar sınırı olarak değiştirilmesi ve inşaat hakkının kendisine ait parsellerde 0.40'a çıkarılması istendi. TOKİ'nin bu talebi Şile Belediye Meclisi tarafından 15 Eylül 2017'de kabul edildi ve geçtiğimiz aralık ayında onaylanmak üzere İBB Meclisi'ne gönderildi.

TOKİ'nin imar artışına ilişkin talebiyle ilgili İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda TOKİ'nin mülkiyetindeki alan “çoğunlukla ağaçlıklı, kısmen de boş” olarak tanımlandı. 

Teklif edilen plan değişikliğinin "yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunu kısmen artırıcı nitelikte olduğunu" söyleyen İBB Planlama Müdürlüğü, uyarılara rağmen İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından uygun bulunan değişikliği İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul etti.

İnşaat hakkı artırılan ağaçlarla kaplı parsellerin etrafı havuzlu villalarla çevrili durumda.

DAHA FAZLA