TOKİ işçilerinden Türkiye İşçi Partisi'ne teşekkür ziyareti

TOKİ işçilerinden Türkiye İşçi Partisi'ne teşekkür ziyareti

Ankara'da direnişlerini kazanımla sonuçlandıran TOKİ işçileri, mücadeleleri boyunca kendileriyle dayanışma içinde olan TİP Ankara İl Örgütü'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

İleri Haber

Ankara'nın Mamak ilçesindeki TOKİ inşaatında çalışan ve iki yıldır ücretlerini alamadıkları için direnişe geçen işçiler, kazanımla sonuçlanan mücadelelerinin ardından Türkiye İşçi Partisi'ne de teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kasım ayından itibaren inşaat önünde direnişte olan, Kızılay Meydanı ve Meclis önünde yapmak istedikleri basın açıklamalarında polis saldırısına uğrayan işçiler geçtiğimiz gün mücadelelerini kazanımla sonuçlandırmıştı. 2 yıllık alacaklarının tamamı ödenen işçiler, süreç boyunca kendileriyle dayanışma içinde olan TİP Ankara İl Örgütü'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Gülseren TOKİ konutları inşaatında çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları için 22 Kasım’da şantiye önünde direniş geçtiler. ‘Hakkımız olanı alıncaya kadar direnişimizden vazgeçmeyeceğiz’ diyen işçiler defalarca gözaltına alındı. Mücadelelerinden bir adım bile geriye düşmeyen TOKİ işçileri hakları olan tüm ücretlerini alarak mücadelelerini kazanımla sonuçlandırdı.

İşçilerin eylemleri sırasında TİP Ankara İl Örgütü de dayanışma içinde olmuş, TİP Genel Başkanı Erkan Baş da direnişi Meclis'te gündeme getirmişti.