Tokatköylüler geceyi susuz ve karanlıkta geçirdi

Tokatköylüler geceyi susuz ve karanlıkta geçirdi

Geceyi susuz ve karanlıkta geçiren Tokatköylü yurttaşlar İleri’ye konuştu.

Ersan Kınık

AKP’li Beykoz Belediyesi, ’Tokatköy Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamında evlerini boşaltmayanların elektrik, doğalgaz ve suyunu 20 Haziran’dan sonra iptal edeceğini duyurmuştu.

Dün mahalleye gelen kesim ekipleri ve polisler çok sayıda konutun elektrik, su ve doğalgazını kesmişti.

Kesintinin ardından halk, yaşadıkları mağduriyetleri İleri’ye anlattı. Elektrikleri kesilen bir mahalle sakini, “Eşimle beraber yaptığımız, parasını ödediğimiz 45 senelik evimizin elektriğini, suyunu kestiler. Sanki o ev bizim değilmiş gibi onlarınmış gibi dün geldiler çevik kuvvetler baskın yapar gibi duvardan atlayıp girdiler. Elektriğimi, suyumu, doğal gazımı kestiler, ondan sonra ben çok kötü oldum ama çok da güçlendim” sözlerine yer verdi.

‘ALLAH KURAN DİYE GELDİLER, BİR İBLİS OLUP ÇIKTILAR’

Yapılanın zalimlik olduğunu vurgulayan mahalle sakini, “Bu bir zulümdür. Yeter artık yeter Allah Kuran diye geldiler, bir iblis olup çıktılar. İnsan kılığına bürünmüş şeytan olarak görüyorum artık onları. Bu yapılamaz insana, biz kötü bir şey istemiyoruz ki. Biz hak sahiplerini borçlandırmayın, kentsel dönüşüme karşı değiliz. En azından hakkı olan kişilerden haklarını alıp hiç hakkı olmayanlara vermek ranttır. Biz buna karşıyız, bunu bilsinler ya da gitsinler başımızdan. 20 yıldır artık bıktık, usandık” diye isyan etti.

‘HAKKIMIZI ARIYORUZ DİYE VATANDAŞ OLMUYOR MUYUZ?’

Yıllardır aynı mahallede yaşadıklarını belirten başka bir mahalle sakini ise, şu sözlere yer verdi:

“Komşularımız vardı onlar gitti, geride biz kaldık. Şu anda dertleri sadece buradan çıkmamız, evlerin yıkılması değil. Belediye başkanı fazla beklemeyeceksiniz dedi, gülerek. Ertesi sabah 400-500 tane polisi buraya getirdiler. Benim spordan çıkı eve gelen kızımın çantasını X-ray cihazı ile aramışlar. Canlı bomba mı arıyorlardı ne oluyordu biz anlayamadık. Sabrımızı zorluyorlar ama bizi bunlarla yıldıramazlar. Bizim tek zorumuza giden belediye başkanının bize karşı tavrı. İmza atıp her şeylerini onlara koşulsuz verenler vatandaşken, biz hakkımızı arıyoruz mahkemeye başvuruyoruz diye vatandaş olmuyor muyuz? Bizi bir kere bile muhatap almıyor, izinli eylem yaptık, bildiri yayınladık. Ama 15 kişi gidip baskın yapıyor ve onları muhatap alıp sözler veriyor. Bizim de hakkımız yok mu?”

‘BAŞKANIN SÖZÜNE GÜVENDİK, ‘BEYKOZLU BEYKOZ’DA KALACAK’ DEMİŞTİ’

Gece elektrik kesin olduğu için çocuğunun uyuyamadığını belirten mahalleli, “Gece yarısı çığlık çığlığa uyandı, mum yaksak devrilir diye korkuyoruz. Çocuğu anneme bıraktım. Bu gece ne yapacağız bilmiyorum. Buzdolabındaki eşyalarımı komşuya bıraktım. Kirli çamaşırlar birikiyor. Ondan bundan rica edeceğiz mecburen. Biz de bu belediye başkanına oy verdik, oy verdiğimiz gibi de herkesle karşı karşıya geldik, savunduk. En büyük hatamız bu oldu, Ak Parti’den yanlış insan çıkmaz dedik. Başkanın sözüne güvendik, ‘Beykozlu Beykoz’da kalacak’ demişti, maalesef Beykozluyu Beykoz’da bırakmıyorlar” dedi.

‘4-5 BİN TL KİRAYI NASIL VEREYİM BİR EVE’

İşsiz kızı ve damadının yanında yaşadığını belirten bir kadın ise, “Perişan olduk, ne yapacağız bilmiyorum. Kiracıyım ben, ev bulamıyoruz. 4-5 bin TL nasıl vereyim bir eve, ancak 2 bin TL ödeyebiliriz. Gece mum bulamadık. Birisi getirdi de öyle kullandık. Tüpümüz de yoktu yine dayanışmayla hallettik” diye konuştu.

DAHA FAZLA