TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yine 'neşelenmek' istiyor

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yine 'neşelenmek' istiyor

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kaldırılan kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılmasını söyleyerek, firmaların ödemelerinin ertelenmesini, yeni kredi desteklerinin sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu öne sürdü.

AKP iktidarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başından bu yana patronlara aldığı önlemler ve sunduğu fırsatlarla şirketler kar rekorları kırarken, talepler ise sona ermiyor.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, pandemi döneminde firmaların sıkıntılarının arttığını öne sürerek, yeni taleplerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi sürecinde firmalarımızın sıkıntıları artıyor. Öncelikle, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelerimize yeni kredi destekleri sağlanmasına acil ihtiyaç duyuluyor” 

 

NEŞESİ YERİNDEYDİ...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart 2020'de salgına ilişkin patronlara alınan 'önlemler'i açıklamıştı. Erdoğan, konuşmasında borç ertelemelerinden bahsetmiş, o sırada gülümseyen Rifat Hisarcıklıoğlu'na "Neşen yerinde" diyerek espri yapmıştı. O anlar, daha sonra büyük tepki toplamıştı.