TMMOB'dan tutuklu 3'üncü havalimanı işçileri için açıklama

TMMOB'dan tutuklu 3'üncü havalimanı işçileri için açıklama

Aralarında birçok sendika üye ve yöneticilerinin de bulunduğu tutuklu 3'üncü havalimanı işçileriyle bir dayanışma mesajı da TMMOB'dan geldi.

İş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarına karşı 'Köle değiliz' diyerek eyleme geçen 3'üncü havalimanı işçilerinin tutuklanmasının ardından tepkiler devam diyor.

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut'un da tutuklanmasına karşı DİSK'in ardından TMMOB'dan da yazılı açıklama geldi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul 3. Havalimanı inşaatındaki insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına tepki gösteren işçilere destek olan DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut’un tutuklanması, ülkemizdeki demokrasi ve hukukun içler acısı halinin göstergesidir” ifadelerine yer verildi.

'HUKUKUN İÇLER ACISI HALİNİN GÖSTERGESİDİR'

Açıklamanın tamamı şöyle:

"İstanbul 3. Havalimanı inşaatındaki insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına tepki gösteren işçilere destek olan DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut’un tutuklanması, ülkemizdeki demokrasi ve hukukun içler acısı halinin göstergesidir.

Yetkililer, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek yerine, hakkını arayan çalışanları şiddet yoluyla susturmak, tutuklayarak cezalandırmak istemektedir.
Emekçilerin en insani taleplerinin bile baskı ve şiddetle karşılanması, her türden hak arayışının kriminalize edilmesi asla kabul edilemez. Kölelik düzenine karşı insanca çalışmayı, baskı ve zorbalığa karşı emeğin haklarını savunmak suç değildir.

Havalimanı işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi, özlük haklarının geliştirilmesi için mücadele eden Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut ve tüm tutuklu işçiler derhal serbest bırakılmalıdır. Sendikal faaliyetler ve sendikalar üzerinde baskılar kaldırılmalıdır.”