TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası: Direnen İkizdere köylüsünün yanındayız

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası: Direnen İkizdere köylüsünün yanındayız

TMMOB ZMO, Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere’de taşocağı açma çalışmasına ilişkin şirket yanlısı bir açıklama yapan 11 STK arasında bulunan ZMO Rize Şube Başkanlığı’nın görüşünün ZMO Genel Merkezi’nin görüşünü yansıtmadığını duyurdu.

İleri Haber

TMMOB ZMO, Yandaş Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere’de taşocağı açma çalışmasına ilişkin şirket yanlısı bir açıklama yapan STK’ler arasında bulunan ZMO Rize Şube Başkanlığı hakkında disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve ZMO örgütlülüğü doğası, yaşam alanı, yaşam hakkı için direnen Rize İkizdere Köylüsünün yanındadır” denildi.

Rize Barosu Başkanlığı, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, 53 Gazeteciler Derneği ve Rize Ziraat Mühendisleri Odası’nın da aralarında yer aldığı 11 kurum, yandaş Cengiz İnşaat’ın İkizdere'de yapmayı planladığı taş ocağına destek veren bir açıklama yayımlamış, açıklamada "Çevreye verilecek tahribatın eski hale getirilmesi kaydıyla yatırımlara devam edilmesi" savunulmuştu. 

Bu açıklamanın ardından yazılı bir açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO); Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere’de taşocağı açma çalışmasına ilişkin şirket yanlısı bir açıklama yapan 11 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) arasında bulunan ZMO Rize Şube Başkanlığı’nın görüşünün ZMO Genel Merkezi’nin görüşünü yansıtmadığını duyurdu.

'İKİZDERE KÖYLÜSÜNÜN YANINDAYIZ'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

’Rize İkizdere`de yaşanan rant odaklı taş ocağı amaçlı doğa katliamı hakkında bugün ortak açıklama yaparak yandaş şirketi destekleyen 11 STK arasında yer alan ZMO Rize Şube Başkanlığı’ nın görüşü ODA örgütümüzü bağlamamaktadır. ODA’mız, Anayasanın 135. maddesi gereği kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. STK değil, kamu yararını gözeten ve bu doğrultuda çalışan bir demokratik kitle örgütüdür.

İmza metninin içeriğindeki haksız suçlamaları ve çirkin ithamları kabul etmiyor, imzacı kuruluşları kara bir leke olarak tarihe not düşüyoruz.

ZMO Rize Şube Başkanlığı hakkında gerekli disiplin sürecinin işletileceğinin bilinmesini istiyoruz.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve ZMO örgütlülüğü doğası, yaşam alanı, yaşam hakkı için direnen Rize İkizdere Köylüsünün yanındadır.

DAHA FAZLA