TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'ndan milletvekillerine açık mektup

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'ndan milletvekillerine açık mektup

TMMOB İMO, internet sitesi üzerinden inşaat mühendisliği eğitiminin Türkiye'de geldiği noktaya ilişkin milletvekillerine açık mektup yayınladı. Mektupta "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz inşaat mühendisliği eğitiminin sorunlarının çözümü için acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz" denildi.

İleri Haber

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO); internet sitesi üzerinden inşaat mühendisliği eğitimine ilişkin milletvekillerine çağrı yapılan açık bir mektup yayınladı.

Mektupta inşaat mühendisliğinin akademik eğitimine yüksek düzeyde hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtilirken, "Ülkemizde inşaat mühendisliği alanı ciddi sıkıntılar içinde bulunmaktadır. Bunlardan ilki, inşaat mühendisliği alanında tarihin en üst seviyelerine çıkmış olan mühendis işsizliği, diğeri ise inşaat mühendisliği eğitiminin niteliğinin gelmiş olduğu düzeydir. Nitekim bu iki sorunun da iç içe olduğu, dolayısıyla çözümün de birlikte ele alınarak geliştirilebileceği açıktır" denildi.

Türkiye'de iktidarın uyguladığı 'her ile bir üniversite' politikasının sonucunda 93'ü devlet, 34'ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 127 inşaat mühendisliği bölümü açıldığı belirtilen mektupta "Bunun sonucunda yeterli donanıma sahip olmayan ama inşaat mühendisi olarak sınırsız yetkilere sahip her yıl yaklaşık on bin öğrenci mezun olmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Mektupta ayrıca milletvekillerine çağrı yapılırken şöyle denildi:

"Bu kapsamda Odamız tarafından YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç'a bir açık mektupla seslenilmiş ve yukarıda özetle bahsedilen sorunlara ilişkin bir açıklama yapılmıştır. İlgili mektubumuzun sonunda ise çözüm önerilerimiz sunulmuştur. Ekte sizlerle paylaştığımız mektupta belirtilen hususları incelemenizi bekliyor ve çözüm önerilerimizin, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz inşaat mühendisliği eğitiminin sorunlarının çözümü için acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz."

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın internet sitesinden yayınlanan mektubun tamamını okumak için tıklayınız.