TKP’den tutuklanan Eray Diriarın hakkında açıklama

TKP’den tutuklanan Eray Diriarın hakkında açıklama

TKP, Sakarya’da tutuklanan parti üyesi Eray Diriarın hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “Eray’ın tutuklu kaldığı her gün, binlerce yoldaşı onun görevlerini aksatmadan yerine getirecek” denildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Eray Diriarın geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımları nedeniyle Sakarya’da tutuklandı. 

TKP’den Eray Diriarın’ın tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yapılarak, “Tutuklama kararını verenler, Eray’ın ona atfedilen suçlarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını gayet iyi bilmektedir.

Çaresizliğin göstergesi olan bu tutuklama kararını kabul etmiyoruz. Cevabımız nettir; ne bu kavga, ne de bu kavgayı verenler bir adım geri çekilecek” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Parti üyemiz Eray Diriarın, 2 Şubat günü başka bir parti üyemize dönük bir soruşturma hakkında bilgi almak için gittiği Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde, hakkında gözaltı kararı olduğu söylenerek gözaltına alınmış, 5 gün gözaltında tutulduktan sonra 7 Şubat’ta mahkemeye sevk edilerek, türlü hukuksuz gerekçelerle ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması ile tutuklanmıştır. 

Eray yoldaşımız, bulunduğu kentte tarım arazilerinin yağmalanmasına karşı köylülerle birlikte verdiği mücadele ile tanınır. 

Eray yoldaşımız, mücadele eden, direnen işçiler için organize ettiği dayanışma eylemleri ile tanınır.

Eray yoldaşımız, referandumda “hayır” oylarının artması ve sandıkların korunması için kapı kapı, mahalle mahalle, köy köy dolaşması ile tanınır. 

Eray yoldaşımız, haksızlığa, adaletsizliğe karşı mücadelede en önde yürüyen devrimcilerden biridir. 

Eray, bir yurtsever olarak, Sakarya köylüsünün yanında rantçılara karşı mücadele ettiği için, bir komünist olarak direnen işçiler için dayanışma örgütlediği için, bir cumhuriyetçi olarak cumhuriyetin tasfiyesine hayır dediği için tutuklanmıştır. Tutuklama kararını verenler, Eray’ın ona atfedilen suçlarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını gayet iyi bilmektedir.

Çaresizliğin göstergesi olan bu tutuklama kararını kabul etmiyoruz. Cevabımız nettir; ne bu kavga, ne de bu kavgayı verenler bir adım geri çekilecek. Rantçılara, para babalarına, memleket düşmanlarına karşı mücadeleyi güçlendireceğiz. Eray’ın tutuklu kaldığı her gün, binlerce yoldaşı onun görevlerini aksatmadan yerine getirecek. 

Kahrolsun diktatörlük!”