TKP'den Suriye'ye saldırı açıklaması

TKP'den Suriye'ye saldırı açıklaması

Türkiye Komünist Partisi, ABD ve müttefiklerinin saldırılarına karşı bir açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye Komünist Partisi, Suriye'ye dönük emperyalist saldırılara dair bir açıklama yaparak tüm emekçileri ve bölgedeki ilerici güçleri emperyalist planları bozmaya çağırdı. Açıklamanın tam metni:

Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçisi AKP!

ABD, Fransa ve İngiltere tarafından egemen bir devlet olan Suriye topraklarına düzenlenen hava saldırısını lanetliyoruz. 

Sahada cihatçı terörün yenilgiye uğratılmakta olduğu bir dönemde, herhangi bir somut kanıta dayanmayan, yalnızca Batı destekli cihatçıların  Doğu Guta’da kimyasal silah kullanıldığı iddiaları gerekçe gösterilerek düzenlenen bu saldırı, emperyalistlerin Suriye’nin bütünlüğünü ve siyasi çözümünü baltalama niyetinin açık göstergesidir. Saldırının, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün Doğu Guta’nın Duma bölgesinde incelemelere başlayacağı gün yaşanmış olması da anlamlıdır. ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan, İsrail, başta olmak üzere emperyalistler Ortadoğu için bir kez daha kanlı bir senaryoyu hayata geçirmek istemektedir. Çok yakın bir gelecekte Suriye’nin yanı sıra Filistin ve İran’ı da hedefine alması mümkün olan bu kanlı senaryonun bölge ötesi de yansımaları olabilir. Dünya emekçi halkları, ilerici güçleri bölgesel veya küresel ölçekteki savaş, kan ve şiddet senaryolarını çöpe atma göreviyle karşı karşıyadır. 

Türkiye’yi 16 yıldır yöneten AKP iktidarı ise emperyalistlerin saldırganlığına bir kez daha destek vermiştir. Afganistan operasyonunun parçası olan, Irak işgaline katılmak isteyen, Suriye’ye askeri harekat düzenleyen AKP/Saray Rejimi Suriye’nin bölünmesine, El Kaide bağlantılı cihatçı terörün güçlenmesine, bölge halklarının tehdit edilmesine hizmet eden bir operasyonu alkışlamaktadır. 

Suriye’ye yabancı tüm askeri güçlerin bu ülkedeki her türlü askeri operasyonu derhal durmalıdır.

Savaşa hayır!

Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği!

TKP'DEN SURİYE SALDIRISINA TEPKİ

İstanbul Kadıköy'de bulunan Türkiye Komünist Partisi irtivat bürosuna, "Suriye halkının yanındayız! Kahrolsun emperyalistler, kahrolsun işbirlikçiler!" sloganının yazıldığı pankart asıldı.