TKP'den '10 Eylül' açıklaması: Devrim yolunda 97 yaşındayız

TKP'den '10 Eylül' açıklaması: Devrim yolunda 97 yaşındayız

TKP Merkez Komitesi, partinin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Türkiye Komünist Partisi'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla TKP Merkez Komitesi tarafından bir açıklama yayınlandı. 

"97. MÜCADELE YILI DEVRİMCİ BİR CUMHURİYET KAVGASINI  GÜÇLENDİĞİ BİR YIL OLACAK"

Açıklamada, "Kararlıyız, TKP’nin 97. mücadele yılı ilerici, halkçı, özgürlükçü, devrimci bir cumhuriyet kavgasının, devrim ve sosyalizm davasının güçlendiği bir yıl olacak. Türkiye'yi bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız ve aydınlık geleceği emekçi halkımızla birlikte kuracağız" ifadeleri kullanıldı. 

"TKP 97 yıl önce, ateşin ve ihanetin, saltanat ve işgal günlerinin boğduğu Anadolu topraklarında ayağa kalkan halkımızın, insanlığın umudu sosyalizmle buluşması, verdiğimiz kavganın geri dönülmez bir zaferle sonuçlanması için yola çıkmıştı" ifadelerinin yer aldığı TKP Merkez Komitesi imzalı açıklama şu şekilde:

DEVRİM YOLUNDA 97 YAŞINDAYIZ...

10 Eylül 1920’de Bakü’de Mustafa Suphi ve yoldaşlarının öncülüğünde başladığımız büyük mücadelenin 97. yıldönümündeyiz.

Partili yoldaşımız komünist şair Nazım Hikmet’in dizelerine atıfla söylersek hepimiz 97 yaşındayız. 

Hepimiz en gencimiz kadar heyecanlı ve atak, hepimiz en yaşlımız kadar inatçı ve kararlılıyız.

Hepimiz Mustafa Suphiler kadar iddialı, Nazım Hikmet kadar hülyalı, Kıvılcımlı kadar direngen, Behice Hanım kadar partizan, Mahir kadar, Deniz kadar kararlı, İsmail Bilen kadar inatçı, Hayrullahoğlu kadar inançlı ve bu kavgada yitirdiğimiz binlerce devrimci, komünist kadar umutlu ve fedakarız…

Sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla, tüm kadın-erkek işçi ve emekçilerin, memleketinin geleceği olan genç kardeşlerimizin, gericiliğe, faşizme, emperyalizme direnen halklarımızın, sömürü düzenini yıkma hedefiyle kavgaya devam eden devrimcilerin 97. yaşını yürekten kutluyoruz. 

Yine Nazım’ın dizelerine yansıyan haliyle söylecek olursak, ateşi ve ihaneti de gördük…

TKP 97 yıl önce, ateşin ve ihanetin, saltanat ve işgal günlerinin boğduğu Anadolu topraklarında ayağa kalkan halkımızın, insanlığın umudu sosyalizmle buluşması, verdiğimiz kavganın geri dönülmez bir zaferle sonuçlanması için yola çıkmıştı.

Bu büyük doğumun kısa bir süre sonra bastırılması, halkımızın emperyalist işgale karşı büyük zaferine rağmen ülkemizin gerçek bir kurtuluşa yönelmesine engel oldu. Bugün bu büyük eksikliğin anlamını çok daha somut olarak yaşıyor ve biliyoruz.

Sosyalist bir ülkeyle onurlandırılmayan bir kurtuluşun, sosyalizmle taçlandırılmayan bir aydınlanmanın, sosyalizme ulaşmayan bir bağımsızlığın, karakteri sosyalist olmayan bir cumhuriyetin, gerici, piyasacı bir diktatörlüğün esiri olmuş bir ülkenin ne hale geldiğini yaşayarak görüyoruz.

Bugün güzel ülkemiz, iktidarı baskı ve hile ile gasp etmiş bir çetenin hükümranlığındadır.

Bugün güzel ülkemiz, emekçi-yoksul halkımızın geleceğinin gasp edildiği bir sermaye diktatörlüğü tarafından yönetilmektedir.

Bugün güzel ülkemiz, Cumhuriyet’in başta laiklik ve bağımsızlık olmak üzere tüm kazanımlarının doğrudan iktidar sahipleri tarafından yok edildiği bir karanlığa sürüklenmiş durumdadır.

İstisnasız her gencin gelecek kaygısı taşıdığı, kadınların köleleşmek, şiddet ve cinsel saldırılar dışında gündeme gelemediği, düşünen, okuyan-yazan herkesin potansiyel suçlu olarak görüldüğü ve cezaevlerindeki siyasetçi-gazeteci sayısında dünya rekoru kırmış bir ülke haline getirilmiş durumdayız. 

Ülkemizin ve halkımızın bu karanlık tabloya, bu esaret dayatmasına mecbur olmadığına inanıyoruz.
97. mücadele yılımızda karanlığı dağıtma kavgasını daha da ileri taşıyacağız.

97. yaşımızda ilk günkü kararlılığımıza 97 yılın birikimi ve derslerini katmış olarak yolumuza devam ediyoruz.

Kararlıyız, sermaye diktatörlüğünün vucüt bulmuş hali olarak gördüğümüz Saray Rejimi’ni yıkacağız!

Güzel ülkemizi üzerine çöreklenmiş emperyalistlerin, para babalarının, gerici yobazların, ırkçı faşistlerin elinden kurtaracağız.

Kararlıyız, TKP’nin 97. mücadele yılı ilerici, halkçı, özgürlükçü, devrimci bir cumhuriyet kavgasının, devrim ve sosyalizm davasının güçlendiği bir yıl olacak. 

Türkiye'yi bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız ve aydınlık geleceği emekçi halkımızla birlikte kuracağız. 

Yaşasın Türkiye Komünist Partisi!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi