TKP: Türkiye emekçileri vatan millet diyerek servetini hırsızlıkla büyütenlerden kurtulmayı başaracak!

TKP: Türkiye emekçileri vatan millet diyerek servetini hırsızlıkla büyütenlerden kurtulmayı başaracak!

“Saray çetesi yoksul emekçileri ağır vergilerle ezerken, kendi paralarını yurt dışına taşımış, finansal dolandırıcılıklara imza atarak servetlerine servet katmıştır” diyen TKP, Türkiye emekçilerinin AKP hükümetinden kurtulmayı başaracağını belirterek hesap sormaya çağırdı.

İleri Haber

Türkiye Komünist Partisi (TKP); AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın çevresinin, paravan şirketler aracılığıyla yurt dışında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı yaptığının ortaya çıkmasına ardından yazılı bir açıklama yaptı.

AKP hükümetinin başka bir hırsızlık suçunun daha ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, Saray çetesinin yoksul halkı ağır vergilerle ezerken, kendi paralarını yurtdışına taşıyarak finansal dolandırıcılıklara servetlerine servet kattığına dikkat çekildi.

“Tayyip İstifa!” başlığıyla yayınlanan açıklamada TKP, Türkiye emekçilerini hesap sormaya çağırdı:

“Hırsızlığıyla tanınan AKP iktidarının yeni bir suçuna daha tanık olduk.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi olmak üzere birçok iktidar yandaşı ismin Man Adası’nda açılan bir paravan şirkete milyon dolarlarca para aktardığı, böylelikle vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçları işlediği ortaya çıktı. Banka havale talimatları, dekontlar, swift mesajları gibi belgelerle kanıtlanan suçun inkar edilmesi ve belgelerin sahteliğinin öne sürülmesi ise artık çok aşina olduğumuz yüzsüzlükten ve pişkinlikten başka bir şey değildir.”

‘YOKSUL HALK EZİLİRKEN, SARAY ÇETESİ SERVETİNE SERVET KATMIŞ’

Saray çetesinin üyeleri yoksul Türkiye emekçilerini en ağır vergilerle ezerken, ülkemizi döviz kurları ve finans spekülasyonlarının oyuncağı haline getirirken, kendi paralarını yurtdışına taşımış, Türkiye’de ödemesi gereken vergiyi kaçırmış, kara para aklama gibi finansal dolandırıcılıklara imza atmış ve böylece servetlerine servet katmıştır.”

‘VATAN MİLLET DİYENLER VATANA VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN KIRK TAKLA ATMIŞ’

İktidarlarını sürdürmek için vatan ve millet laflarını ağzından düşürmeyenler, iş kendi paralarına geldiğinde “vatan”a vergi ödememek için kırk takla atmayı, “millet” yoksullukla boğuşurken banka hesaplarını kabartmayı seçmişlerdir.”

‘SARAY REJİMİ VE SUÇ ORTAKLARI DERHAL İSTİFA ETMELİ!’

“Ülkemiz Saray Rejimi’nin hırsızlığına ilk kez tanık olmamaktadır. Dün itibariyle açığa çıkmış olan hırsızlık, AKP’nin halka karşı işlediği suçların sadece yeni bir sayfasıdır.”

Saray Rejimi, onun başı ve tüm suç ortakları derhal istifa ettirilmelidir.

‘BİZİ YOKSULLAŞTIRAN, TEPEMİZE ÇÖREKLENMİŞ BU HIRSIZLIK ŞEBEKESİNDEN KURTULACAĞIZ’

“Halkımız, tepesine çöreklenmiş bu hırsızlık ve ihanet şebekesinden kurtulmayı başaracaktır.

Ülkemiz emekçileri, kendisini yoksulluğa itip servetini kaçakçılıkla ve hırsızlıkla büyütenleri yargılayacaktır.

Türkiye işçi sınıfı, Saray Rejimi’ne tüm suçlarının hesabını soracaktır.”