TKP: Saray Rejimi de ABD emperyalizmi de yenilecek!

TKP: Saray Rejimi de ABD emperyalizmi de yenilecek!

TKP'den ABD'de Reza Zarrab'ın tanıklığında devam eden davaya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu davada ne yaşanırsa yaşansın, Erdoğan iktidarı ve ABD emperyalizmi aynı taraftadır. Erdoğan iktidarı ve ABD suç ortağıdır!" denildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) ABD'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen sermayedar Reza Zarrab'ın itirafçı, Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın ise tutuklu sanığı olduğu davaya ilişkin açıklama yayınladı. 

'ERODĞAN İKTİDARI VE ABD EMPERYALİZMİ AYNI TARAFTADIR'

"Kimse emperyalist ABD’nin yürüttüğü davadan umut besleme yanılgısına düşmemiştir." denilen açıklamada, "Bu davada ne yaşanırsa yaşansın, Erdoğan iktidarı ve ABD emperyalizmi aynı taraftadır. Erdoğan iktidarı ve ABD suç ortağıdır!" ifadeleri kullanıldı.

TKP tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

SARAY REJİMİ DE ABD EMPERYALİZMİ DE YENİLECEK!

Kamuoyunda Zarrab davası olarak bilinen ve Halkbank yetkililerinin İran’a yönelik ABD ambargosunu delme suçlaması ile yargılandığı dava sürüyor.

İlk sırada söylememiz gereken şudur: İran'a uygulanan ABD ambargosu meşru değildir. Türkiye’nin İran ile ticaret yapması da suç değildir. Ancak ilericilerin AKP'yle mücadelesinin İran’a ambargo konusu ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. AKP, Türkiye ve İran halklarının çıkarlarının düşmanı, bölgemizde ABD emperyalizminin ve sömürgeciliğinin bir numaralı işbirlikçisidir. 

Saray Rejimi’nin yürütücüleri bir yandan İran'la yapılan ticaret üzerinden rüşvet alarak kendi ceplerini doldurmuş, bir yandan da Körfez sermayesiyle iş görüp cihatçıları finanse etmiş, bu sayede de servetlerine servet katmışlar ve bölgemizi tarihin en büyük insanlık yıkımına sürüklemişlerdir. 

Bizim mücadelemiz emekçileri sömüren, Türkiye'yi işçi mezarlığına çeviren, Suriye'ye ve bölge haklarına büyük acılar çektiren faşist ve gerici Saray Rejimi’yledir.

Kimse emperyalist ABD’nin yürüttüğü davadan umut besleme yanılgısına düşmemiştir. Emperyalistlerin başımızdaki gerici iktidarla çözülemez bir sorunu bulunmadığını herkes bilmektedir. Davayı ileri sürerek Türkiye’yi daha da bağımlı hale getirmenin, çok daha büyük yağmalar gerçekleştirmenin hesabını yaptıklarına eminiz. Erdoğan’ın kendi şahsi geleceğini kurtarma ihtimali belirdiği takdirde her türlü anlaşmaya razı geleceğini de hepimiz biliyoruz. Bu davada  ne yaşanırsa yaşansın, Erdoğan iktidarı ve ABD emperyalizmi aynı taraftadır. 

Erdoğan iktidarı ve ABD suç ortağıdır!

Emperyalizmin ve AKP’nin ortak suçlarını birbirlerine yıkma ve kendilerini temize çekme planınlarını suya düşürmenin yolu Saray Rejimi’nden bir an önce ve kendi mücadelemizle kurtulmaktır.

Halkımıza düşen görev hırsızlığın, yolsuzluğun, gericiliğin ve halk düşmanlığının hesabını sormaktır.

Emekçi halkımız Saray Rejimi’nin de ABD emperyalizminin de defterini dürecektir. 

Kahrolsun Saray Rejimi.

Kahrolsun Amerikan emperyalizmi.

Yaşasın bağımsızlık, laiklik ve sosyalizm mücadelemiz!