TKP Kadın Bürosu: Kadın üyelerimize yapılan saldırıların hesabını soracağız

TKP Kadın Bürosu: Kadın üyelerimize yapılan saldırıların hesabını soracağız

TKP Kadın Bürosu, “Saldırılara, inkara ve yalana karşı komünist kadınlar gereken yanıtı devrimci biçimde verecek ve kadın üyelerimize şiddetin hesabını soracaktır” açıklamasını yaptı.

İzmir'de düzenlenen "Hayır Tutuklanamaz" etkinliğine Komünist Parti (KP) üyeleri tarafından yapılan saldırının ardından KP üyesi bazı erkekler Ankara’da, Çorlu'da ve Kadıköy’de TKP üyesi kadınlara küfürler ederek fiziki saldırılarda bulundu.

Ankara’da, Çorlu'da ve Kadıköy’de TKP üyesi kadınların yolu kesildi, küfürler edilerek sopa ile tehditler savrulurken, Kadıköy ile Çorlu'da kadınlar darp edildi.

TKP Kadın Bürosu tarafından saldırılara ilişkin bir açıklama yapılarak, saldırıların olay anından itibaren bilinmesine rağmen çeşitli platformlarda KP grubunun kadın üyelere dönük küfür, tehdit ve darp olaylarına dair dezenformasyon yaptığı ve inkar yoluna başvurduğu kaydedildi. 

Açıklamada, “Kadın yoldaşlarımızın uğradığı saldırı ise inkar edilemez durumdadır. Şimdiye kadar gerginliği büyütmemek adına beklettiğimiz bu açıklama, KP'li grubun hem sosyal medya kanallarında hem de ikili görüşmelerde kadın yoldaşlarımıza yönelik şiddeti yalanlarla reddetmesi üzerine bizim açımızdan bir zorunluluk haline gelmiştir” dendi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Cuma akşamı İzmir'de düzenlenen "Hayır Tutuklanamaz" etkinliğinde gerçekleşen saldırıdan sonra KP üyeleri devrimci hukuku ve ahlakı aşarak farklı bölgelerde sokakta karşılaştıkları parti üyelerimize yönelik fiziki saldırılarda bulunmuşlardır. Bu saldırılar esnasında Ankara’da, Çorlu'da ve Kadıköy’de kadın yoldaşlarımızın yolu kesilmiş, sinkaflı küfürler edilmiş, sopa göstermek yoluyla tehditler savrulmuş ve Kadıköy ile Çorlu'da kadın yoldaşlarımız darp edilmiştir. 

Bu saldırılar olay anından itibaren bilindiği halde son iki gündür çeşitli platform ve mecralarda KP grubunun kadın üyelerimize dönük küfür, tehdit ve darp olaylarına dair dezenformasyon yaptığını ve inkar yoluna başvurduğunu görmekte ve okumaktayız. Kadın yoldaşlarımızın uğradığı saldırı ise inkar edilemez durumdadır. Şimdiye kadar gerginliği büyütmemek adına beklettiğimiz bu açıklama, KP'li grubun hem sosyal medya kanallarında hem de ikili görüşmelerde kadın yoldaşlarımıza yönelik şiddeti yalanlarla reddetmesi üzerine bizim açımızdan bir zorunluluk haline gelmiştir.

Zira KP İstanbul il örgütünün Cuma gecesi sokaklarda gözü dönmüş şekilde önüne gelen devrimci gruba ve bireye saldırdığı, daha sonra devrimcilerden özür dilemek zorunda kaldığı da kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Biz komünist kadınlar mücadelenin her daim ön saflarındayız ve olmaya devam edeceğiz, bunun da bedellerinin bilincindeyiz. Fakat AKP’nin ve gericiliğin simgesi olmuş olan kadına yönelik şiddetin KP üyesi erkekler tarafından kadın yoldaşlarımıza yönelmesi ve bunun üzerine yapılan pişkince dezenformasyon kabul edilemez. Saldırıları yapanlar tanınan kişilerdir ve olayların tümünün şahitleri vardır. Farklı siyasi platformlardaki görüşmelerde KP'li grubun saldırılarını inkâr edenlere ve manipülasyonlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara karşı yoldaşlarımızın beyanı esastır. 

Saldırılara, inkara ve yalana karşı komünist kadınlar gereken yanıtı devrimci biçimde verecek ve kadın üyelerimize şiddetin hesabını soracaktır.