TKP: Hekimler Saray’a da savaşa da teslim olmayacak!

TKP: Hekimler Saray’a da savaşa da teslim olmayacak!

"Türkiye’de tüm yurttaşların sağlığının ve yaşam hakkının korunması için dünya çapında övgü toplamış çalışmaları olan TTB, daha önce olduğu gibi şimdi de kendisine yönelik saldırılara teslim olmayacak, hekimliğin onurunu ve ahlakını yaşatacaktır."

İleri Haber

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bu sabah evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticileriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“Hekimler Saray’a da savaşa da teslim olmayacak” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye’yi iktidarlarını sağlama almak için savaşa sokan  Saray Rejimi, barış isteyen tüm yurttaşlarımıza olduğu gibi  hekimlere de saldırıyor.

Meslek tanımı ve ilkeleri gereği her zaman ve her koşulda insan sağlığının ve yaşamının korunması için çaba harcayan hekimler, Saray’ın savaşına destek olmadıkları, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledikleri ve ölümlere karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savundukları için bizzat Erdoğan tarafından hedef gösterildi ve Saray yargısı tarafından ev baskınlarıyla gözaltına alındı..

Mesleğinin ve ilkelerinin hakkını vermiş olan, Türkiye’de tüm yurttaşların sağlığının ve yaşam hakkının korunması için dünya çapında övgü toplamış çalışmaları olan TTB, daha önce olduğu gibi şimdi de kendisine yönelik saldırılara teslim olmayacak, hekimliğin onurunu ve ahlakını yaşatacaktır.

Savaşa ve ölüme karşı barış ve yaşam için mücadele eden hekimlerimiz onurumuzdur. Binlerce yıldır olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da hiçbir iktidar hekimleri korkutamayacaktır.

Türk Tabipleri Birliği’nin yanındayız.”